Luni, 17 mai, România sosește o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 241.020 doze
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 81.900 doze
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 81.900 doze
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 81.900 doze
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze
Centrul Regional de Depozitare Iași: 70.200 doze
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 70.200 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 6.517.349 doze de vaccin produse de compania Pfizer BioNTech, iar 5.353.710 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Grupul de comunicare al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva covid-19

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile