Alina Diana Crăciun, de la înotător de performanță la magician pentru copii în centrul Maria Beatrice din Alba Iulia

“În mai 2015 am pășit pentru prima dată în centrul Maria Beatrice, ca și hidrokinetoterapeut, asta pentru că apa era a doua mea natură, fiind fostă înotătoare de performanță. Înainte să ajung aici, învățam copiii să înoate și mă ocupam de recuperare post traumatică în apă cu adulți.

În primele zile am trăit un cumul de stări, eram copleșită de emoții și din teama că nu pot să ajut, mergeam plângând acasă. Într-una din zile m-am hotărât să discut cu domnul Onac, despre faptul că mă simt neputincioasă și că îmi doresc să renunț. Spre norocul meu, l-am ratat! Tot norocul a făcut ca în aceeași zi conexiunea pe care am avut-o cu unul dintre copilașii din Centru, să fie atât de puternică încât uitasem prin ce stări am trecut în zilele precedente și m-a făcut să simt că locul meu chiar este aici! Nu pot să descriu în cuvinte ce s-a întâmplat atunci, însă îi sunt recunoscătoare acelui băiețel care acum este mare și merge pe picioarele lui, pentru că datorită lui, am găsit puterea să trec peste toate frământările cu care mă confruntam.

De ani buni fac kinetoterapie la Centrul Maria Beatrice cu copii născuți prematur sau accidentați, uneori paralizii cerebrale, sindroame rare, boli autoimune, etc. Sunt copii care au forme ușoare pe care reușim în două-trei luni să îi scoatem la liman și sunt copii pentru care, atât noi, personalul medical cât și familiile lor depunem un efort comun ani de zile pentru a obține rezultate clare, vizibile.

Primesc des întrebări de genul: „Nu îți este greu?”, “Ce șanse au să se recupereze acești copilași?”… , dar răspunsurile mele sunt aceleași: Îmi este bine, pentru că îmi place ceea ce fac. Prefer să privesc prin ochii terapeutului Alina, să mă bucur de energia copilașilor, de zâmbetul lor inocent și să mă concentrez pe ce am de făcut pentru a-i ajuta.

La a doua întrebare nimeni nu poate răspunde cu certitudine, ține și de dezvoltarea și limitările pe care le are fiecare copilaș în parte. Mi-ar plăcea să am o baghetă magică 🪄 cu care să fac peste noapte minuni, dar în fiecare zi în care țin copilul în brațe mă gândesc ca aceasta este Ziua cea Mare🙏 în care voi reuși! Pot trece luni, mi s-au întâmplat ani, până să văd plânsetul de bucurie al mamei atunci când copilul a făcut primi pași înspre ea.

Există și minuni pe lumea asta, nu am întotdeauna o explicație științifică, așa cum nu pot explica nimănui binecuvântarea pe care o resimt, atunci când din mâinile mele, pleacă pe picioarele lui ghemotocul ălă de copil, râzând. De-asta nu obosesc niciodată!

Pe scurt, asta sunt eu, Alina Diana Crăciun, kinetoterapeut la Centrul Maria Beatrice, îmi place ceea ce fac și mă bucur că împreună aici chiar facem minuni!”

Intră pe https://mariabeatrice.ro, vezi ce facem și cum poți să ajuți!

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Citește și: Alina Diana Crăciun, de la înotător de performanță la magician pentru copii în centrul Maria B… […]

trackback

[…] Citește și: Alina Diana Crăciun, de la înotător de performanță la magician pentru copii în centrul Maria B… […]

trackback

[…] Citește și: Alina Diana Crăciun, de la înotător de performanță la magician pentru copii în centrul Maria B… […]

trackback

[…] Citește și: Alina Diana Crăciun, de la înotător de performanță la magician pentru copii în centrul Maria B… […]