Alin Tomuș, sociolog, la 33 de ani de la Revoluție: “Azi, se cuvine să nu uităm”

“Azi, se cuvine să fim recunoscători față de cei care au făcut posibilă, prin curaj și sacrificiu, o lume pe care o contestăm mai mult decât o trăim.

Azi, se cuvine să nu uităm…Să nu uităm că între pasul înapoi al sistemului și pasul înainte a peste 1000 de manifestanți, numărăm azi, 33 de ani de vise, de iluzii, de încercări de înțelegere a unei lumi care ne-a tratat mereu la nivelul demnității noastre colective. Nici nu ar putea fi altfel.

După 33 de ani de construcție și reconstrucție, 16 decembrie, pare să fie o zi dintr-un calendar în care sacrificiul aparține unei lumi, prezentată azi în alb-negru, sau cu nuanțe, pe care, chiar dacă le înțelegem avem tendința de a considera că nu mai sunt relevante în noul context. În realitate, tot ceea ce înțelegi, devine relevant, mai ales dacă este un tip de înțelegere colectiv și capabil să fie recunoscător unor oameni care au avut curaj într-un context în care curajul era rar și puțin probabil. Ca și azi, dealtfel…

Dincolo de acest alb și negru la care facem apel de foarte puține ori, au fost oamenii, temerile și curajul, iluziile și visele, deznădejdea și speranța și la final viața cu tot ce am fost în stare să facem cu ea. Se cuvine să le mulțumim….”, a transmis sociologul Alin Tomuș.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile