Primarul Municipiului Alba Iulia continuă seria întâlnirilor cu cetățenii din diferite cartiere.

„Am avut, ieri, întâlniri cu cetățenii din cartierul Ampoi 3 și din zona Mihail Kogălniceanu, în cadrul campaniei „Primarul vine pe strada ta”.

Am identificat probleme care au o rezolvare simplă și rapidă, probleme „uitate” de mulți ani, și am promis că ne vom ocupa, rapid, de ele, dar și probleme care nu pot avea o rezolvare imediată.

Cele mai multe situații care le creează disconfort albaiulienilor sunt legate de întreținerea spatiilor verzi, iluminat public și de împrejmuirea punctelor de colectare a deșeurilor. Știu că firmele care ar trebui să se ocupe de întreținerea spațiilor verzi, nu își fac, întotdeauna, treaba, iar această situație nu mai poate continua în felul acesta. Vom intensifica supravegherea acestor lucrări, de către viceprimari și cei din departamentul abilitat. O altă problemă a albaiulienilor sunt punctele de colectare a deșeurilor. Marea lor majoritate nefiind împrejmuite, oferă accesul liber și necontrolat pentru persoanele nearondate, dar și pentru cei care caută în pubele și scot gunoiul afară, iar unele puncte trebuie relocate, fiind poziționate foarte prost. Le-am promis oamenilor că vom începe, rapid, achiziția de lucrări pentru împrejmuirea, controlul accesului și supravegherea video a acestor locații.

Avem parte, însă, și de probleme care nu au o rezolvare la fel de rapidă. Cele mai des întâlnite sunt legate de lipsa asfaltului, fiindcă avem peste 150 de km de străzi neasfaltate, dar și lipsa locurilor de parcare rezidențială. În situația amintită mai sus este și strada Mihail Kogălniceanu, stradă fără canalizare și fără asfalt. De mâine voi angrena, spre rezolvarea acestor necesități, toți angajații primăriei abilitați.

Vom căuta variante pentru introducerea canalizării și pentru asfaltare, fiindcă această zonă a municipiului este într-o continuă dezvoltare. Până la rezolvarea problemei asfaltului, vom încerca să le facem, măcar celor mici, zilele mai frumoase, prin construirea unui loc de joacă, la standarde europene, în capătul străzii Costache Negruzzi”, spune primarul Gabriel Pleșa.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile