Continuă lucrările municipalității în șanțurile cetății, în zona de nord și nord-vest a Cetății bastionare în stil Vauban, din secolul al XVIII-lea, de la Alba Iulia.

„Zona dintre partea de nord a cetății și locuințele de pe strada Aurel Vlaicu este în plin proces de conversie urbanistică și peisagistică.

Lucrările de „Reconversia funcțională șanț exterior – latura de nord a Cetății Alba Carolina, spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber” care pun în valoare partea exterioară a zidului de la şanţul Nordic al Cetății Vauban, sunt în grafic, iar termenul de finalizare va fi luna decembrie a acestui an.

Din punct de vedere urbanistic, acea zonă era dezvoltată haotic, fiind formată din grădini și cabane, construite fără autorizație. Trebuie să profităm de orice suprafață, din domeniul public, neamenajată, pentru a le oferi tuturor albaiulienilor zone de agrement cu spațiu verde.

Toată această zonă va fi amenajată ca un parc de recreere și odihnă, cu alei, piste de biciclete, locuri de joacă și mobilier urban, restul suprafețelor fiind ocupate cu zone verzi, zone de care municipiul are mare nevoie, reprezentate fie de taluzuri înierbate și peluză, fie de spații verzi plantate și amenajate cu rol decorativ. Pentru a păstra vie activitatea de grădinărit care s-a desfășurat pe aceste suprafețe de teren în ultimii 30 de ani, se dorește amenajarea, în interiorul zonei dedicate proiectului, a unor spații pentru agricultură urbană pentru care albaiulienii să poată avea un contract sau abonament anual cu primăria, și unde să-și poată amenaja și planta o grădină proprie, cu flori și plante, conform trendului de grădină urbană care s-a răspândit peste tot în lume”, spune viceprimarul municipiului Alba Iulia, Emil Antoniu Popescu.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile