Alba Iulia: Amenzi de peste 93.000 de lei pentru cei care nu au respectat reglementările legale în privința salubrității

Viceprimarul Municipiului Alba Iulia: “Amenzi de peste 93.000 de lei pentru cei care NU au respectat reglementările legale în privința salubrității la Alba Iulia!

Sunt câteva luni de zile de când repet apelul adresat cetățenilor, persoanelor juridice dar și operatorului de salubritate de a respecta legea, în condițiile în care fiecare dintre noi ne dorim un oraș curat. Din păcate există și abateri, astfel că municipalitatea, prin intermediul Poliției Locale, a aplicat, de la începutul anului și până în prezent, amenzi de 93.500 de lei.

Printre neregulile constatate se numără, printre altele, degresarea în alt loc decât cel atribuit, lipsa contractelor, a pubelelor, nerespectarea graficului de ridicare ori nesalubrizarea zonei de colectare.

Să nu credeți că administrația locală își dorește să amendeze cu orice preț, însă vă asigur că, acolo unde se impune, taxăm orice neregulă.

Iată, mai jos, situația măsurilor luate, în perioada 1 ianuarie 2023-22 februarie 2023:

-106 sancțiuni contravenționale, din care 18 avertismente scrise (13 pentru persoane fizice, 5 pentru persoane juridice)

– 88 de amenzi, astfel:

– 43 pentru persoane fizice, în valoare de 25.000 de lei

– 41 pentru persoane juridice (RER VEST-RETIM), în valoare de 64.500 lei

– 4 alte persoane juridice, în valoare de 4000 de lei

TOTAL AMENZI – 93.500 DE LEI

Mai precizez faptul că, in perioada urmatoare, la Alba Iulia, vor începe mai multe acțiuni legate de curățenia de primăvară.

Voi reveni, la momentul potrivit, cu precizări suplimentare.

Până atunci, îndemnul meu către albaiulieni, firme și operatorul de salubritate este acela de a respecta legea și, astfel, de a avea un oraș curat!”, a transmis Emil Antoniu Popescu.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Mușat Ștefan
Mușat Ștefan
23 februarie 2023 18:47

Mă bucur să aud astfel de vești. Aici in Italia pentru un filtru de țigară aruncat pe jos amenda este de 200 de euro. Eu stau bine, nu fumez. Dar vă pot spune din experiență că pentru nepăsarea bonului fiscal de la casă, până acasă, am riscat să fiu amendat cu 250 de euro de către carabinieri. Din răspunsurile pe care le-am dat ei au înțeles că nu am știut și m-au iertat.

mirel
mirel
24 februarie 2023 9:37

Da, vrem un oras curat. Dar mie mi-a trebuit peste un an de zile sa conving firma ca trebuie sa respecte contractul, mai exact, dupa golire, sa lase pubela acolo unde au gasit-o.