Alba Chess 2023: Elevii şcolii din Rimetea au jucat şah de Ziua Educaţiei, turneul fiind coordonat de primarul comunei

Pasiunea pentru sportul minţii i-a făcut pe o parte dintre elevii Şcolii gimnaziale “Sebes Pál” din Rimetea şă îşi dea întâlnire în faţa tablei de şah în cadrul fazei pe şcoală a Festivalului “Alba Chess 2023”, organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. De organizarea turneului s-au ocupat doamnele profesoare Veres Annamária şi Varga Melinda, alături de primarul comunei Rimetea, prof.Deak-Székely Szilárd Levente.

„Mă bucur că am putut coordona acest concurs, elevii au petrecut câteva ore împreună, într-o atmosferă plăcută. Atât în calitate de profesor de matematică, cât și în calitate de primar doresc să promovez șahul în rândul elevilor, dar și în rândul locuitorilor comunei Rimetea. Șahul ajută gândirea logică, ajută gândirea matematică, dar totodată ne obligă să ne dezvoltăm și răbdarea. Găsim în rândul tinerilor foarte mulți care nu au deloc răbdare – consider că jocul de șah dezvoltă răbdarea la acești tineri, lucru esențial în viața de zi cu zi.” a declarat primarul Deak-Székely Szilárd Levente, care nu este la prima acţiune de promovare a şahului, fiind co-organizator al mai multor ediţii ale Memorialului Hosszu Elemer.

Pentru etapa zonală a festivalului au obţinut calificarea elevii Finta Gergő Etele (clasa a IV-a), Oprea Edina Henrieta (clasa a II-a) şi Csipkés Jázmin Csenge (clasa a IV-a), clasaţi pe primele trei locuri.

Festivalul şahist şcolar “Alba Chess 2023” continuă şi în zilele următoare, şcolile care nu au solicitat încă participarea putând să transmită formularele de înscriere pe adresa [email protected], cu condiţia ca etapa pe şcoală să fie organizată cel târziu in data de 13 octombrie. Organizatorii oferă sprijin logistic pentru şcolile care nu deţin suficiente seturi de şah şi cadre didactice cu experienţă în organizarea unor competiţii de şah.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile