Activități ale voluntarilor UAB la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia

Eveniment din cadrul 4/4 PentruPrieteni, organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională

Universitatea “1 Decembrie 1918” din Albă Iulia a participat la Programul 4/4/ Pentru Prieteni 2023, Ediția a V-a, program organizat de către Ambasada Statelor Unite în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională. Prin intermediul acestui proiect sunt celebrate la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei.

Astfel, în zilele de 3 și 5 aprilie, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare in Carieră, cu sprijinul voluntarilor coordonați de către Conf. dr. Larisa Dragolea și Iulia Muntean – Psiholog CICOC UAB, au fost desfășurate activități de voluntariat la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Albă Iulia, respectiv în sălile de clasa și în Cabinetul de Psihodiagnoză al Centrului.

Beneficiarii acestor activități au fost două clase de elevi din ciclul gimnazial, clasa a VIII-a și clasa a V-a (câte o clasa în fiecare din cele două zile selectate în program – 3 și 5 aprilie), elevi cu cerințe educaționale speciale. Voluntarii au desfășurat activitățile după orele de curs ale elevilor beneficiari, în programul lor școlar de după amiază.

Prima parte a activităților a constat în suportul oferit elevilor pentru pregătirea temelor, urmată de activități recreative cu tematică specifică perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, respectiv: realizare de felicitări cu tematică, pictură ouă, discuții despre obiceiurile și semnificația Sărbătorilor Pascale,confecționare brățări, jocuri interactive și surprize pentru beneficiari.

Voluntarii participanți au primit în dar de la elevii Centrului, brățări de culoare albastră confecționate chiar de către ei, în contextul Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului marcată la nivel mondial în dată de 2 aprilie.

Mulțumim elevilor, gazdelor noastre de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Albă Iulia – conducerii, cadrelor didactice și Doamnei Psiholog Monica Paul pentru încrederea și sprijinul oferite, Ambasadei Statelor Unite în România și Consiliilor Americane pentru Educație Internațională pentru acordul implicării echipei noastre în acest program.

Întregul demers a fost unul cu o puternică încărcătură emoțională pentru toți participanții iar derularea lui a fost posibilă prin implicarea activă a următorilor voluntari: Raul-Claudiu Bârlog, Elena Bzovii, Teodora Bzovii, Maria Cealnîc, Carmina Maria Daroni-Gherman, Iancu Dragolea, Daniela Dumitrașco, Maria Goreanu, Ilie-Adrian Hetea, Georgiana Oancea, Nadina Ursu.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile