ACȚIUNI INFORMATIV-PREVENTIVE PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TÂRGUL DE FETE DE PE MUNTELE GĂINA

Și în acest an, reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost  alături de participanții la sărbătoare tradițională ”Târgul de Fete de pe Muntele Găina” cu sfaturi pentru prevenirea victimizării din fapte de natură penală sau contravențională. 

 

În perioada 22 -23 iulie 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu jandarmii și reprezentații Agenției Naționale Împotriva Traficului de  Persoane – Centrul Regional Alba Iulia au desfășurat activități informativ – preventive în comuna Avram Iancu și pe Muntele Găina, adresate participanților la Târgul de Fete de pe Muntele Găina.

Subiecte abordate au fost diverse și au avut ca și principal obiectiv formarea unui comportament social sănătos, care să conducă la prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională.

Cetățenii au fost îndemnați să își protejeze bunurile personale, în condiții de aglomerație, să nu consume băuturi alcoolice în exces, să evite implicarea în conflicte și să nu urce la volan dacă au consumat alcool.

Totodată, aceștia au fost informați în legătură cu consecințele devastatoare ale consumului de substanțe interzise.

Specialiștii antitrafic din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia au transmis mesajele campaniilor ”Siguranța ta nu e o joacă” și ”Distracție în siguranță” îndemnând cetățenii să dea dovadă de solidaritate și spirit civic atunci când observă persoane aflate în situații de pericol din sfera traficului de persoane.

La acțiunile informativ – preventive au luat parte și reprezentați ai Direcției de Sănătate Publică Alba.

Reamintim că 78 de polițiști, acționează, alături de jandarmi și celelalte forțe cu atribuții în domeniul ordinii publice, pentru siguranța participanților la sărbătoarea tradițională a Apusenilor.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile