Acțiuni în sistem integrat, pentru siguranța publică, pe raza județului Alba

Ieri, 2 iulie 2023, activitățile dedicate creșterii gradului de siguranță publică, pe raza județului Alba, au continuat.

Peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au acționat împreună cu 112 jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi “Avram Iancu” Alba, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul celor 37 de acțiuni și controale au fost legitimate 1.061 de persoane și au fost verificate 689 de autovehicule.

Au fost constatate 362 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 72.540 lei. Au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și au fost reținute 14 permise de conducere, din care două pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 5 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri /oră, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost efectuate peste 460 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 5 infracțiuni, din care 4 la regimul circulației rutiere.

La acțiunile care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, au luat parte și polițiștii locali.

Exemple: 

La data de 2 iulie 2023, în jurul orei 22,00, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un tânăr de 30 de ani, din comuna Cricău, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Horea din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

Tot în jurul orei 22,00, pe B-dul Horea din Alba Iulia, a fost depistat un bărbat de 55 de ani, din comuna Ighiu, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În jurul orei 23.00, polițiștii rutieri din Aiud, în timp ce acționau pe strada Stadionului din Aiud, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Ocna Mureș.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul drogtest, a rezultat că acesta era sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor interzise.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În jurul orei 23,30, polițiștii de ordine publică din Aiud au depistat un tânăr de 22 de ani, din comuna Lopadea Nouă, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Stadionului din Aiud, având permisul de conducere suspendat.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile