Acțiuni în sistem integrat, pentru siguranța publică, pe raza județului Alba

Ieri, 20 iulie 2023, peste 170 de polițiști și jandarmi din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 490 de persoane și au fost verificate 289 de autovehicule.

Au fost constatate 212 abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice și la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 31.235 lei. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost reținute 5 permise de conducere.

Au fost efectuate 65 de testări privind consumul de alcool și droguri și au fost constatate 7 infracțiuni.

De exemlpu, cu ocazia unei acțiuni care a fost organizată pe raza Orașului Baia de Arieș, au fost verificate 28 de autovehicule și au fost constatate 17 abateri de natură contravențională, în valoare de 4.390 de lei. Polițiștii au efectuat 3 percheziții și au luat măsura reținerii față de 3 persoane.

Exemplu:

La data de 20 iulie 2023, polițiștii din Baia de Arieș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de trei bărbați de 23, 29 și 30 de ani, din comuna Sălciua, județul Alba, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt și înșelăciune.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în contextul în care ar fi efectuat lucrări de reparații de autovehicule, într-un atelier auto, aflat pe raza comunei Sălciua, care ar fi funcționat fără autorizație legală, ar fi sustras piese auto de la autoturismele lăsate la reparat (în special catalizatoare) și ar fi indus în eroare pe unul dintre clienți, căruia i-ar fi spus că ar fi înlocuit piesele defecte ale autoturismului său, fără ca, în realitate, acest lucru să se fi întamplat.

Pentru documentarea activității infracționale a celor trei bărbați, în dimineața zilei de 20 iulie, polițiștii din Baia de Arieș, sprijiniți de polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și de polițiștii din Câmpeni, au percheziționat locuințele bărbaților, ocazie cu care au identificat și ridicat mai multe catalizatoare auto, în legătură cu care există suspiciunea că provin din fapte de natură penală.

Cele 3 persoane reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni,  pentru dispunerea măsurilor legale.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile