Acțiuni în sistem integrat, pentru siguranța publică, pe raza județului Alba

Ieri, 16 iulie 2023, peste 200 de polițiști și jandarmi din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 550 de persoane și au fost verificate 214 autovehicule.

Au fost constatate 140 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice și la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 23.980 lei. Au fost retrase două certificate de înmatriculare și au fost reținute 3 permise de conducere.

Au fost efectuate 106 testări privind consumul de alcool și droguri și au fost constatate 3 infracțiuni.

Exemplu: 

La data de 16 iulie 2023, în jurul orei 10.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat de 49 de ani, din comuna Săliștea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Principală din comuna Săliștea, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fără ca autoturismul să fie înmatriculat în circulație.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuțele de înmatriculare care erau aplicate pe autoturism, au fost atribuite unui alt autoturism.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile