Acțiuni în sistem integrat, pentru siguranța publică, pe raza județului Alba

Ieri, 13 iulie 2023, peste 180 de polițiști și jandarmi din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 450 de persoane și au fost verificate 257 de autovehicule.

Au fost constatate 118 abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice și la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 31.035 lei. Au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și au fost reținute 6 permise de conducere, din care două pentru conducere sub influența alcoolului și unul conducerea sub influența drogurilor.

Au fost efectuate 90 de testări privind consumul de alcool și droguri și au fost constatate 11 infracțiuni, majoritatea de natură judiciară.

Exemplu: 

La data de 14 iulie 2023, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, în timp ce acționau pe Calea Moților din Alba Iulia, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din municipiul Blaj, județul Alba.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul drogtrest, a rezultat că se afla sub influența substanțelor interzise, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii prezenței, în organism, a substanțelor cu efect psihoactiv.

Față de acesta cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile