Acțiuni în sistem integrat, pentru siguranța publică, pe raza județului Alba

Ieri, 9 iulie 2023, activitățile dedicate creșterii gradului de siguranță publică, pe raza județului Alba, au continuat.

Peste 220 de polițiști și jandarmi din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 668 de persoane și au fost verificate 438 de autovehicule.

Au fost constatate 241 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice și la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 82.160 lei. Au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și au fost reținute 5 permise de conducere, din care 3 pentru conducere sub influența alcoolului.

Au fost efectuate 185 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 5 infracțiuni, din care 4 la regimul circulației rutiere.

De exemplu, în cadrul unei acțiuni care a fost organizată de Poliția Municipiului Sebeș pe raza municipiului și a secției de poliție rurală arondată, polițiștii au legitimat 110 persoane și au verificat 71 de autovehicule.

Cu ocazia acestei acțiuni, au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 14.090 lei. Au fost efectuate 40 de testări privind consumul de alcool și droguri.

La acțiune au participat și jandarmii.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile