Acțiuni în sistem integrat, pentru siguranța publică, pe raza județului Alba

Ieri, 6 iulie 2023, activitățile dedicate creșterii gradului de siguranță publică, pe raza județului Alba, au continuat.

Peste 200 de polițiști și jandarmi din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 736 de persoane și au fost verificate 477 de autovehicule.

Au fost constatate 255 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 66.825 lei. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost reținute 3 permise de conducere, din care unul pentru conducere sub influența alcoolului.

Au fost efectuate 218 testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 13 infracțiuni, din care 3 la regimul circulației rutiere.

A fost depistată o persoană care era urmărită la nivel național și internațional.

De exemplu, în cadrul unei acțiuni tip blitz, care a fost organizată, între orele 09,00 -12,00, de Serviciul Rutier, pe DN 1, polițiști au oprit și au verificat, în două filtre rutiere, 243 de autovehicule.

Cu ocazia acestei acțiuni, au fost constatate 80 de abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 27.800 de lei. Polițiștii au efectuat 118 testări privind consumul de alcool și droguri.

La acțiune au participat și reprezentanții Registrului Auto Român.

Exemple:

La data de 6 iulie 2023, în jurul orei 21.30, polițiștii Postului de Poliție Mihalț, în timp ce acționau împreună cu jandarmii, pe raza comunei Bucerdea Grânoasă, au depistat un tânăr, de 17 ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 6 iulie 2023, în jurul orei 15,30, polițiștii Postului de Poliție Gîrbova au depistat un bărbat de 56 de ani, din municipiul Turda, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Comunal 50, la intrare în comuna Gîrbova, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 6 iulie 2023, în jurul orei 19.30, polițiștii rutieri din Câmpeni au depistat un bărbat de 58 de ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 75, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile