Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor, pe raza județului Alba

În perioada 04-05 august 2023, peste 400 de polițiști și jandarmi din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

 Cu ocazia acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 1.319 persoane și au fost verificate 643 de autovehicule.

Au fost constatate 393 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 94.755 lei. Au fost retrase 13 certificate de înmatriculare și au fost reținute 12 permise de conducere, două dintre acestea pentru conducere sub influența alcoolului și două pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri/oră.

Au fost efectuate 281 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 14 infracțiuni.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, care a avut loc ieri, 5 august, pe raza municipiului Alba Iulia și a localităților rurale arondate, au fost organizate 8 filtre rutiere și au fost verificate 140 de autovehicule. Polițiștii au testat 136 de conducători auto privind consumul de alcool sau droguri și au constata 99 de abateri de natură contravențională, majoritatea de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

La acțiune au luat parte 63 de polițiști și jandarmi.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile