Acțiune de donare de sânge a preoților și credincioșilor din protopopiatul Aiud

În luna martie a fiecărui an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, în toate protopopiatele Arhiepiscopiei Alba Iuliei se desfășoară o serie de activități pro-viață. Aceste acțiuni au ca scop îmbunătățirea calității vieții și sprijinirea persoanelor aflate în diferite crize generate de situații neprevăzute. Unul dintre aceste proiecte implementate cu succes de mai mulţi ani este campania de donare de sânge intitulată „Salvează viața, donează sânge!”, inițiată cu implicarea Întâistătătorului Eparhiei noastre.

Joi, 23 martie a.c., la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, aflat sub coordonarea doamnei Director Dr. Ana Savu, a avut loc o nouă acţiune de donare de sânge, întreprinsă de către preoții și credincioșii protopopiatului Aiud. Conștientizând însemnătatea acestui demers, clerici și enoriași ai protoieriei Aiud, însoțiți de către părintele protopop Ioan Bogdan, și-au dovedit dragostea față de aproapele, donând sânge pentru a veni în ajutorul semenilor aflați în diferite neputințe trupești sau care au nevoie de intervenții chirurgicale pentru a se putea bucura pe mai departe de darul sacru al vieții, oferit de Dumnezeu. Ca și în anii precedenți, și la această campanie, comunitatea creștinilor din parohia Lunca Mureșului s-a dovedit a fi solidară cu cei aflați în suferință, la acțiunea de donare de sânge participând un număr însemnat de credincioși din localitate, alături de familia părintelui paroh.

Donarea de sânge este un „transfer de viaţă”, un act creştinesc ce ne aseamănă cu Răscumpărătorul dumnezeiesc, având o semnificaţie altruistă şi generoasă. Când flacăra iubirii de semeni arde în inima noastră, atunci dorim să ne dăruim, pentru ca cei bolnavi şi cei aflaţi în situaţii critice să beneficieze de sângele nostru salvator. Contribuind la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea bolnavilor aflați în suferință, Îl urmăm pe Divinul Răscumpărător, conștienți că noi avem o viață nouă numai prin sângele lui Hristos.

Conform datelor statistice, mai mult de jumătate din populație va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieții. Cu toate că doar un mic procent din locuitorii țării donează sânge, implicarea noastră constantă în acest demers constituie un bun exemplu şi reprezintă, totodată, și o mică jertfă pe care o putem face în această perioadă binecuvântată a Postului Paștilor, în amintirea jertfei ispășitoare a Mântuitorului Iisus Hristos.

Pr. Nicolae Aloman
Parohia Ortodoxă Aiud III

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile