Accident rutier grav la Arieșeni. Salvamont Alba atrage atenția asupra portului căștii de protecție

Salvamont Alba a fost solicitat printr-un apel la 112 la ora 14.30 a zilei de miercuri 22.02.2023 la un accident de ATV pe DN 75 la 500m aval de pârtia de schi Vârtop-Arieșeni, unde au fost solicitati pentru acordarea primului ajutor unei victime de sex feminin, 28 ani, care a suferit un TCC sever cu otoragie și pierdere de conștiență, cât si conducătorului vehiculului, bărbat, 32 ani, care a suferit leziuni minore care nu au necesitat spitalizare.

Citește și: VIDEO. Accident rutier în zona Pârtiei Arieșeni. O femeie, în stare de inconștiență

 

În urma apelului la 112 la fața locului s-au deplasat mai multe forțe de intervenție, EMU-M Bihor, EPA B2 Ștei și EPA B2 Cîmpeni. A fost solicitat și un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Jibou pentru evacuarea de urgență a victimei aflată în stare gravă.

Pe această cale Salvamont Alba atrage din nou atenția pe această cale asupra portului căștii de protecție atât pe pârtiile de schi, cât și pe vehiculele de deplasare pe zăpadă(snowmobile) și teren accidentat(ATV), întrucât pot genera accidente cu urmări majore asupra sănătății cetățenilor.

Totodată atragem atenția asupra utilizării cu prudență a vehiculelor de teren care în anumite condiții de drum pot deveni extrem de instabile, punând în pericol viața utilizatorilor. Transmite Salvamont Alba.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile