Joi, 10 iunie 2021, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă ediție a proiectului Cafenea Culturală – Aniversări Culturale, a treia ediție în noul format.

Aniversatul zilei este Alin Florea, directorul Bibliotecii Municipale „Liviu Rebreanu” Aiud, a cărui activitate culturală va fi prezentată în cadrul unui laudatio susținut de scriitorul Ioan Hădărig, director al Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud și membru al Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Evenimentul se va desfășura online, pe paginile de Facebook și de Youtube ale Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba după următorul program:

Ora 9.00 Memoria locului: Biblioteca Municipală Aiud în imagini
Ora 10.00 Recomandarea zilei – Atingerea singurătății, autor Ioan Hădărig
Ora 12.00 Aniversații zilei
Ora 13.00 Proiectele bibliotecii – Cafeneaua Culturală: portrete culturale: Alin Florea și Ioan Hădărig
Ora 14.30 Poezia zilei – Ioan Hădărig
Ora 15.00 Expoziție de carte – din producția de carte a instituțiilor de cultură aiudene
Ora 17.00 Interviurile Bibliotecii – Alin Florea și Ioan Hădărig – transmisiune live de la evenimentul aniversar care va avea loc la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Proiectul Cafenea Culturală – Aniversări Culturale este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și este destinat promovării creatorilor contemporani și oamenilor de cultură din Județul Alba, prin intermediul unor cafenele culturale, cu ocazia aniversărilor lor, prin activități proprii sau în colaborare cu parteneri. Totodată, cu acest prilej va fi valorificată și opera sau activitatea oamenilor de cultură invitați la eveniment.

Alin Florea conduce Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” din Aiud, din anul 2014. Având o bogată experiență în domeniul comunicării și al organizării de evenimente publice, dublate de o temeinică pregătire în domeniu, încă de la preluarea mandatului, Alin Florea s-a implicat activ în derularea unor proiecte culturale cu un mare impact în rândul publicului aiudean și nu numai.

Pe lângă activitatea curentă de biblioteconomie, Alin Florea a inițiat o serie de programe și proiecte culturale menite să susțină și să promoveze activitatea de promovare a cărții și a scriitorilor.

Într-un comunicat de presă se precizează faptul că activitatea științifică a lui Alin Florea „s-a concretizat în susținerea sau publicarea unor serii de studii și cercetări științifice cum ar fi: Rolul tinerilor revoluţionari de la 1848 în Transilvania (Ancheta Kozma); Tinerii şi istoria. Tineri la 1848-1849 în Transilvania (O listă publicată de Silviu Dragomir); Tinerii şi istoria. Tineri în Transilvania în Vormärz; Opţiune politică şi implicare revoluţionară la 1848 – 1849 în Transilvania. Elevii Blajului; Prezenţa tinerilor în Revoluţia de la 1848-1849 din Transilvania. Raportul lui Simion Balint; Tineri români în Revoluţia de la 1848 – 1849 din Transilvania: propunere pentru un indice al tinerilor; Activism şi implicare politică. Tineri români în Revoluţia de la 1848 – 1849 din Transilvania; Evaluări istoriografice asupra prezenţei tinerilor în Revoluţia de la 1848 – 1849 din Transilvania; Ovidiu Hulea, Avram Iancu; De la Blaj la Alba Iulia. Travaliul Marii Uniri; Câteva figuri memorabile de tineri români – conducători ai Revoluției de la 1848 – 1849 din Transilvania; Pagini dureroase din istoria Aiudului la 1848 – 1849. Cartea neagră (Fekete Koniv); Abdicarea Regelui Mihai – Act de responsabilitate politică față de neam”.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile