A început vânătoarea de posturi. La APM, trei candidați și trei picați

Eh, acuși că s-a schimbat modificarea, și-n loc de PNL-PSD avem PSD-PNL, s-a pornit mica ciolaniadă a eficientizării instituțiilor. Sanchi, se schimbă lucrurile, se performanță, se așa și pe dincolo.

Spre exemplu, zilele astea a avut loc un mic concurs, pentru postul de șef al Agenției pentru Protecția Mediului Alba, unde momentan e șef doamna Meri Popescu. Și unde, firește, ar vrea să rămână șef doamna Meri Popescu, însă unde ar mai vrea să fie șef și niște băieți de pe la PSD. Și, pe undeva, e de înțeles, că-s atâtea valori în partidele astea de n-are statul funcții destule cât să-i încapă.

Așadar, primul candidatul a fost, cum ziceam, chiar directorul instituției, doamna Popescu. Neimplicată în mod direct și activ în politică, madam Popescu are, totuși, un ascendent în PNL, fiind parte a vechii gărzi de rit Refractara, fostă colegă cu alde Mircea & Cristina Hava, cu Zenaida Dumitrel și alții care au făcut cărămizi în vremea lui Ceașcă, pentru ca mai apoi să construiască cu ele noua nomenclatură a județului.

Un al doilea candidat a fost domnul Daniel Zdrânc, prin intermediul soției, o doamnă profesionist desăvârșit, cunoscută în lumea profesioniștilor drept soția domnului Zdrânc, care și el e cunoscut drept soțul propriei soții. Mă rog, nu vă bateți capul dacă nu-l știți pe acest ilustru reprezentant al mulțimii vide, că n-ați pierdut nimic. Omul e fost PNL, fugit la PSD, unde a făcut carieră în sinecurism viteză. În ultimii ani a fost, sau încă e?!, ceva subsecretar de stat pe la o agenție din-asta cu nume ciudat, ISCPLM sau ceva, unde a fost extrem de vizibil, în special în ziua de salariu. Însă, atenție, omul se visează șef la Consiliu Județean. I shit you not, zic sursele noastre, omul insistă pe la partid că el ar fi candidatul ideal să-l dea jos pe Dumitrel. Râde oltenașul de pică din fotoliu, nu alta. Doar de-aia stă Dumitrel pe un clasic 69%, că are contracandidați din-ăștia de paie, trei la leu. Ah, și poate vă întrebați de ce a candidat Zdrânc prin intermediul doamnei Zdrânc? Păi pentru că el n-a putut. Adică, și-a depus inițial și el dosarul, numai că a avut ceva probleme la el și nu s-a calificat la concurs. Deh, omul e absolvent de litere, secția franceză, oh-la-la, tres jolie! Era, cu siguranță, prea bun, supracalificat, extraorinar, din-astea.

Al treilea candidat, yes, tenchiuverimaci, ai don ou ingliși veri uel, este nimeni altul decât Horațiu Clepan. Da, îl știți, altă mare valoare a PSD Alba, secretarul ăla de stat, de s-a făcut de shit pe la TV când, pe la Bruxelles, s-a dus să vorbească cu jurnaliștii și l-au luat ăia pe nepregătite, cu întrebări în engleză. Păi el, sărmanul, se pregătise două luni la bruxelleză și, când colo, l-au întrebat oamenii în engleză, de era să facă entorsă la braț, să-i sară clavicula de la cum încerca să le explice că el dont nou inglish maci, tenchiu! Ei bine, Clepan a mai fost șef pe la APM Alba într-o vreme, după care a fugit din PSD la Pro România, cu Ponta, dar s-a întors la matcă și, precum un veritabil Goe, a fost premiat și dus la București, secretar de stat. Or, acum că e cu rotativă, parcă s-ar întoarce acasă, la Alba Iulia, că măcar aici mai înțelege ce zice lumea pe stradă, că la română are un nivel cel puțin mediu.

Eh, vestea proastă, dragi prieteni, este că toți cei trei participanți la concurs au picat.  Degeaba te recomandă vocea și talentul, degeaba ai diplomă, dacă diploma nu cântă.

Așa că, haideți, domnii de la PSD-PNL, puneți odată pe cineva în postul ăla, că murim de nerăbdare să aflăm cine nu va face nimic pentru mediu în următorii ani.

5 4 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile