60 de milioane de euro, împrumut de la Banca Mondială, pentru prevenirea și reducerea poluării din mediul rural

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a semnat în 7 aprilie 2023 acordul de împrumut cu Banca Mondială, pentru finanțarea proiectului de prevenire și reducere a poluării din spațiul rural din România.

Noul proiect are ca obiective consolidarea capacității României în a monitoriza poluarea din sectorul agricol, creșterea gradului de conștientizare referitor la impactul asupra mediului și adoptarea de către fermierii români a practicilor agricole durabile pentru a reduce și preveni poluarea. Proiectul va fi implementat de Ministerul Mediului – România și se va desfășura pe o perioadă de cinci ani.

“E o plăcere pentru mine să pot să parafez o astfel de finanțare cu domnul ministru Barna Tánczos, amândoi fiind bine familiarizați cu domeniul rural și cu nevoia de astfel de proiecte din agricultură. Tranziția către o economie verde se face pe toate domeniile și subdomeniile aferente, iar funcția de monitorizare, așa cum o va avea Mediul aici este deosebit de importantă”, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

“Agricultura rămâne o sursă principală de poluare a mediului în zonele rurale din România, afectând calitatea solului, a apei și a aerului și, în cele din urmă, sănătatea cetățenilor și a mediului înconjurător. Sectorul agricol este, de asemenea, a doua cea mai mare sursă de emisii de gaze cu efect de seră din țară, împiedicând eforturile României de a-și îndeplini cu succes obiectivele de reducere a schimbărilor climatice”, a declarat Anna Akhalkatsi, manager de Țară al Băncii Mondiale în România.

Proiectul va fi implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), pe o perioadă de 5 ani, data limită de tragere a împrumutului este 30 iunie 2028. Costul total al proiectului va fi de 60 mil. EUR și va fi finanțat în proporție de 100% din împrumut.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile