6 tineri din Alba, cercetați pentru furt calificat. Ar fi sustras suluri de sârmă în valoare de 16.000 de lei

Polițiștii din Blaj au identificat 6 tineri din comuna Valea Lungă care sunt cercetați pentru furt calificat. Ar fi sustras suluri de sârmă, în valoare de 16.000 de lei, din hala unei societăți comerciale din comuna Valea Lungă.

La data de 09 martie 2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat 6 tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, din comuna Valea Lungă, județul Alba, ca persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, faptă care a fost sesizată poliției în dimineața aceleiași zile.

Din cercetări a rezultat că, în perioada august 2022 – februarie 2023, cei 6 tineri ar fi sustras 130 de suluri de sârmă de plasă împletită, din hala unei societăți comerciale din comuna Valea Lungă, în care ar fi pătruns prin escaladarea unui geam.

Valoare prejudiciului a fost estimată de către reprezentanții societății comerciale păgubite la 16.000 de lei și a fost, în mare parte, recuperat.

Față de 5 dintre tineri a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar în cursul zilei de azi, 10 martie, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii lor activități infracționale. Transmite IPJ Alba.

*Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva abnews.ro

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile