20 de locuințe pentru tineri vor fi construite la Aiud. Contractul de finanțare a fost semnat astăzi

Liviu Florea: “La Aiud vor fi construite 20 de locuințe pentru tineri, cu finanțare din PNRR. Municipiul Aiud a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru edificarea a 20 de locuințe pentru tineri în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.2 – Construirea de locuințe nZEB pentru tineri.

Astfel, locuințele vor fi construite pe un teren intravilan al Municipiului Aiud, cu suprafața totală de 4.146 mp, situat în Aiudul de Sus, str. Gheorghe Lazăr, nr. 20, în următoarea configurație: două unități de apartamente de 2 camere, cu înălțimea P + 2, total – 12 apartamente și două unități de apartamente de 2 camere, cu înălțimea P + 1, total – 8 apartamente.

Clădirile nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante și vor fi dotate cu sisteme inteligente pentru managementul rețelelor de climă, termoficare și iluminat.

De asemenea, vor fi prevăzute 10 stații de încărcare auto pentru autoturismele electrice.”, a transmis citymanager-ul municipiului Aiud.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile