În data de 15 octombrie 1922, avea loc la Alba Iulia unul dintre cele mai importante și mai încărcate de simboluri evenimente din istoria României moderne. Regele Ferdinand și Regina Maria s-au încoronat în cadrul unei ceremonii fastuoase, ca suverani ai României Mari.

Locul de încoronare a fost ales la Alba Iulia pentru că amintea de unirea înfăptuită de Mihai Viteazul în anul 1600 și de proclamarea Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, la 1 decembrie 1918, ne anunță reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Pe 15 octombrie 2021 se împlinesc 99 de ani de la încoronarea la Alba Iulia a regilor României Mari, Ferdinand și Maria.

Cu un an înainte de centenarul încoronării, pentru a marca acest eveniment, vineri, 15 octombrie 2021, în intervalul orar 8.00-19.00, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va posta, din oră în oră, pe pagina de facebook, informații de specialitate referitoare la acest mare eveniment istoric.

Biblioteca Județeană Alba anunță programul zilei: mesajul managerului instituției, Silvan Stâncel, cu prilejul Zilei Încoronării, Informații despre Ziua Încoronării ca zi specială, aniversările zilei, recomandări de carte tematică pentru copii și adulți, memoria culturală a locului, rubrica „Citatul zilei”, expoziție tematică de carte, rubrica „Știați că…?” și Bibliovaliza. Alături de aceste rubrici deja consacrate, pe tot parcursul zilei vor avea loc postări de la evenimentele organizate în Alba Iulia, de Casa Regală a României, Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile