Zile speciale la biblioteca județeană: Lucian Blaga, 127 de ani de la naștere

Luni, 9 mai 2022, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propun publicului o serie de momente dedicate scriitorului Lucian Blaga, patronul spiritual al instituției de cultură, de la a cărui naștere se împlinesc 127 de ani. Acestea pot fi urmărite și online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 08.00. Doritorii pot participa la momentul depunerii de flori, la bustul autorului, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, la ora 09.00.

Pe parcursul întregii zile, cititorii se vor bucura de o expoziție tematică, cu titlul „Lucian Blaga în colecțiile bibliotecii”, la sediul instituției, unde vor primi și răvașe cu fragmente din lirica blagiană.

De la ora 10.00, elevi de clasa a IV-a, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, însoțiți de înv. primar. doamna Lenuța Băra, vor participa la  o activitate interactivă de cultură generală, în cadrul proiectului 3.5 Coșulețul copiilor deștepți, ocazie cu care vor descoperi tot felul de curiozități despre viața lui Lucian Blaga. Din programul pregătit pentru ei nu lipsește nici turul bibliotecii, iar la final, prin intermediul campanei „Jucării și cărți pentru copii”, cei mici vor urca în Bibliobuz, unde vor face schimburi reciproc avantajoase, așa încât toată lumea va pleca acasă cu un volum și o jucărie nouă.

Amintim pe această cale faptul că activitățile de animație culturală pentru copii, oferite de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, pot fi accesate de cadrele didactice din tot județul, în baza unei programări prealabile, pentru o bună organizare a momentelor pregătite de echipa bibliotecii.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile