Mai e puțin și Paul Voicu va fi fost uns drept urmaș al lui Mircea Havana și primar interimar de Alba Iulia. Vineri, în ședința de Consiliu Local se va lua act de demisia lui Hava, care a promovat la imunitatea de europarlamentar și, peste vreo două săptămâni – pe data de 12 iulie, se zice – Paul Voicu va candida de unul singur și va îndeplini formalitățile pentru a ascende la tronul orașului. Asta după ce partidul – oh, partidul, cum e el în toate – i-a pus botniță lui Pleșa și i-a interzis să candideze pentru postul de primar interimar.

În caz că nu știți cine-i Paul Voicu – și probabil că cei mai mulți habar n-au cine e omul ăsta – iată cîteva detalii despre el:

  1. În ziua în care a aflat că Mircea Hava va pleca europarlamentar și-i va lăsa fotoliul de primar moștenire, Paul Voicu a fost atît de fericit încît a semnat trei contracte, în numele Primăriei, fără să ceară măcar un singur parandărăt.
  2. Legenda spune că, atunci cînd l-a cunoscut pe Mircea Hava, Paul Voicu era încă în creștere. Însă, din iubire față de liderul suprem, a decis să se oprească la 1,67 cm, pentru a se potrivi mai bine în postul de mână dreaptă a primarelui Havana.
  3. Paul Voicu poate să se lege la șireturi fără ca măcar să se aplece ori să îndoaie genunchiul. Nu ăsta e însă motivul pentru care în Primărie i se spune ”Mână lungă”.
  4. Paul Voicu nu poartă niciodată pantaloni scurți. Pentru că are buzunarele atît de mari încît îi ajung pînă sub genunchi, și s-ar vedea rău cu pantaloni scurți.
  5. Bătrînii spun că, atunci cînd a fost mic și ursitoarele i-au adus un piaptăn, o verighetă, o oglindă și o hîrtie de 100 de lei, Paul Voicu nu a ales nimic. A așteptat să vadă cine alege hîrtia de o sută și a cerut să-i fie vice.
  6. Cînd era la liceu și activa în organizația de tineret a partidului, Paul Voicu a cerut să moștenească notele unui coleg mai mare, care tocmai terminase liceul. Cînd de la școală i s-a spus că nu se poate, s-a dus la partid și a ceut ca partidul să hotărască că se poate. Și s-a hotărît așa.
  7. Primele cuvinte pe care le-a rostit Paul Voicu, cînd avea doar 3 luni, au fost „zece la sută, boss, și facem să fie bine”.
  8. Înainte să-l cunoască pe Paul Voicu, lui Mircea Hava îi era atît de greu încît trebuia să-și toarne singur în pahar ori să-și care singur plasele.
  9. Paul Voicu a fost ales de partid pentru postul de primari interimar pentru că era singura variantă prin care PNL putea să arate că mai bine decît Mircea Hava nu se poate. Cu excepția lui Florin Roman.
  10. Paul Voicu e un politician atît de abil încît poate să gîndească cu mintea lui și chiar are ideile lui despre ce trebuie făcut în primărie. Cu condiția ca ideile astea să-i fi venit înainte lui Mircea Havana.

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare