În cadrul unei declarații de presă, susținute la Palatul Victoria, în contextul tragediei de la Caracal, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că și-ar dori un referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie.

Viorica Dăncilă a mai anunțat că a decis înființarea unui grup de lucru interinstituțional, care va fi condus de Raed Arafat, pentru elaborarea unui plan de măsuri urgente pentru eficientizarea timpului de răspuns în situații critice. Decizia a fost luată în urma unei ședințe,la care au participat și şeful STS, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă precum și ministrul Comunicaţiilor.

Premierul a mai declarat că i-a cerut ministrului de Interne să se întoarcă la Caracal și să coordoneze ancheta. De asemenea, Viorica Dăncilă a declarat că va solicita, în cadrul CSAȚ, ”un raport minut cu minut, care să conțină cum a acționat fiecare pe baza competențelor lor”.

Premierul Dăncilă a mai declarat că ia în calcul emiterea unei OUG pentru eliminarea tuturor deficiențelor legislative ce vor fi identificate de grupul de lucru.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare