Video. De vorbă cu Mircea Trifu despre Consiliul Local Alba Iulia, proiecte, spații, miștocăreală și întreg circul politic

Ieri, în ședința de Consiliu Local, viceprimarul cu atribuții de primar, Paul Voicu, a pus pe odrinea de zi un proiect de HCL prin care Primăria ar fi urmat să-i închirieze lui Mircea Trifu – mai exact partidului său, Acțiunea Națională Alba – ANA – un spațiu de vreo 45 mp în chiar buricul tîrgului, lîngă Primărie. Totul la un preț de 0,15 lei per mp lunar. Adică, la un preț de 7 lei pe lună. Ridicol.

Proiectul ăsta de HCL s-a născut din faptul că, spre deosebire de alte partide – care au cerut, conform legii, spații pentru a-și desfășura activitatea – Mircea Trifu a și identificat spațiul liber. Așa că trebuia pus pe ordinea de zi. Și, bineînțeles, proiectul nu a fost votat. Că mna, de ce să fie cînd se putea să nu?

Pe de altă parte, prețul ăsta de 0,15 lei pe lună a fost votat taman de Consiliul Local, în care ieri aleșii locali hăhăiau de parcă erau niște Romică Țociu și Palade privind la un film cu Stan și Bran. Că – hăhăhă – cum să-i dăm lui Trifu – hăhăhă – cu 7 lei pe lună?

Și-apoi, mai trebuie spus că există cîteva partide care au sedii închiriate de la Primărie, fix la prețul ăsta uimitor de mare. Cum se vede în pozele de mai jos, nu dăm nume, ALDE.

Apoi, există și partide ignorate de Primărie, precum USR, PLUS sau Pro România, dintre cele mai noi, dar și altele mai vechi, precum PMP. Și care, deși se bucură de o încredere a unei părți semnificative dintre cetățeni, au fost ignorate cu grația unui elefant de către autorități.

Pe de altă parte, partidele mai mari și mai vechi și-au cumpărat sediile, în urmă cu mai bine de 10 ani. Așa, o vilă la prețul unei biciclete mai scumpe. Nu dăm nume, PNL – două căsoaie.

Toate astea, plus obstinația cu care Mircea Trifu insistă să ia cuvîntul cu fiecare ocazie, să aducă în discuție anumite teme pe care le consideră de importață capitală, precum investițiile în infrastructură, alimentări cu apă, canalizări, asfaltări și așa mai departe, au făcut ca și în ședința asta să plutească în aer un parfum de scandal, de miștocăreală, de circ ieftin. Cum se întîmplă mai mereu, de altfel.

Desigur, Mircea Trifu vorbește mult și nu tot timpul bine. Însă de multe ori problemele pe care le ridică sînt absolut valide și reale. Mai apoi, omul și-a făcut un obicei din a chema cetățeni la ședințele de Consiliu Local. Care oricum sînt publice, și prin urmare oricine poate participa, însă eterna stăpînire se obișnuise să facă totul cam așa, după perdea. Iar chestiile astea îi cam scot din minți pe unii, în special pe ăia de pare că s-au născut să fie aleși, ba chiar s-au născut cu o mînă în buzunarul cu bani publici.

Așa că, după ședința de ieri, am stat puțin la taclale cu Mircea Trifu. Poate că interviu e mult spus. E maidegrabă o șuetă, pe care o puteți urmări în clipul de mai jos.

Mircea Trifu

Publicată de abnews.ro pe Sâmbătă, 31 august 2019

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile