După ce, săptămâna trecută, Președintele Klaus Iohannis a devenit primul semnatar în Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri, astăzi a venit rândul Preafericitului Patriarh Daniel să-și lase autograful în respectivul document.

Evenimentul a avut loc la reședința Patriarhală, unde Preafericitul s-a retras pentru post și rugăciune imediat după referendumul de acum o lună. Căzut pe gânduri și îngrijorat pentru soarta sufletelor milioanelor de români, dar și pentru situația destul de precară a  imperiului BOR, Preafericitul a semnat în Cartea de Aur cu numele de Dobrescu, nume cu care a fost botezat de fosta Securitate, înainte de 1989.

Imediat, ofițerii prezenți la ceremonia de semnare i-au adus o radieră, confecționată tot din lemn din Gorunul lui Horea, ca și stiloul cu care a semnat documentul, și au operat corectura necesară. Conform unor surse apropiate de Patriarhie, corectura a fost operată atît din motive ce țin de siguranța istorică, cât mai ales din motive estetice, dat fiind că în Cartea de Aur a Centenarului nu există suficient spațiu încât să poată fi trecute, alături de numele Dobrescu, și toate funcțiile și gradele pe care acesta le-a îndeplinit în vechea structură a noului SRI.

Inițiat de Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Cartea de Aur a Centenarului este un proiect inspirat din Cartea de Aur a Unirii, document ce datează din anul 1929, și își propune să adune semnăturile celor mai importante personalităței ale României de azi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare