Negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR, privind formarea unei majorități care să susțină noul guvern sunt, din nou, în impas. Pentru a debloca situația privind funcția de șef al Camerei Deputaților, pe care PNL o solicita pentru Lodovic Orban, la pachet cu funcția de premier pentru Florin Cîțu, PNL a propus ca variantă de lucru un nou cabinet condus de Ludovic Orban.

USR PLUS nu agreează însă această variantă, considerând că nu răspunde așteptărilor electoralului.

USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR.
Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră.
Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist – a postat reprezentanții USR-PLUS pe pagina de facebook a alianței.
0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile