Update. IPJ Alba – perchezitii la persoane bănuite de înșelăciune

În urma celor 7 percheziţii efectuate ieri, de poliţiştii din Alba, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, la persoane bănuite de înşelăciune, 6 persoane au fost aduse la sediul poliţiei pentru audieri. Faţă de 4 dintre acestea a fost luată măsura reţinerii. Au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, telefoane mobile şi cartele SIM.

 

La data de 19 februarie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat 7 percheziţii, în municipiile Bucureşti (1), Constanţa (5 ) şi Călăraşi (1), la locuinţele a 6 persoane bănuite de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de aceştia.

 

Din cercetări a rezultat faptul că, în luna noiembrie 2018, cele 6 persoane ar fi indus în eroare 7 producători de cereale din judeţul Alba, folosindu-se de calitatea falsă de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale şi ar fi contractat cumpărarea de cereale, iar pentru a crea convingerea persoanelor vătămate că s-a achitat contravaloarea acestora, le-ar fi prezentat ordine de plată, întocmite on line, emise pe un cont bancar ce aparţine unei alte societăţi comerciale care nu avea lichidităţi.

Prejudiciul cauzat celor 7 păgubiţi a fost estimat la 413.834 lei.

 

De la locaţiile perchiziţionate, poliţiştii au ridicat documente contabile, telefoane mobil şi cartele SIM despre care există indicii că ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

Toate cele 6 persoane, vizate de anchetă, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, unde au fost audiate, faţă de 4 dintre acestea fiind luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca în cursul zilei de azi, 20 februarie, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.    

 

La percheziţii, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Alba au fost sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, IPJ Constanţa, IPJ Călăraşi şi Direcţia Generală a Poliţie Municipiului Bucureşti, precum şi de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din Constanţa, Călăraşi şi  Bucureşti – Poliţia Sector 1.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile