Joi, 14 octombrie 2021, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sprijiniți de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat percheziții la două imobile din județul Timiș, pentru documentarea activității infracționale a unui tânăr, de 23 de ani, din comuna Giarmata, care este bănuit de săvârșirea a 12 infracțiuni de înșelăciune ale căror victime au fost persoane din municipiul Alba Iulia.

În perioada aprilie-septembrie 2021, tânărul a înșelat 12 taximetriști din Alba Iulia prin plasarea de comenzi de tip comision (neonorate ulterior).

În contextul comenzilor și profitând de amabilitatea taximetriștilor, tânărul le-a solicitat acestora și transferarea unor sume de bani, prin intermediul unor stații de plată care sunt amplasate în incinta unor supermarketuri din municipiu, promițându-le că va restitui banii odată cu livrarea comenzii.

Ulterior, tânărul din Timiș nu a răspuns la telefon pentru a achita serviciile și pentru a restitui sumele transferate.

Prejudiciului cauzat celor 12 victime este de 9.690 lei.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, 5 telefoane mobile, un laptop și alte mijloace electronice precum și 27.450 euro și 4.012 lei.

În cursul zilei de vineri, 15 octombrie 2021, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile