V-am zis noi că au să comande băieții de la PNL Alba un sondaj de opinie din care are să reiasă că Paul Voicu e cel mai frumos și mai drept dintre albaiulieni, numai bun de pus candidat la Primărie? V-am zis.

Și chiar au făcut. Din cîte ne șoptesc nouă niște păsărele, rezultatele unui prim sondaj – unul sanchi profesionist – au și ajuns la șerifii stelari din partid. Care șerifi le țin încă la sertar că mna, se minunează și ei de ele. Too good to be true, cum ar zice francezul.

Așadar, hai să vă zicem cîte ceva despre sondajul ăsta, din ce am aflat și noi pe surse.

În primul rînd, PNL rupe tot în Alba Iulia și Alba. Imbatabili, cu un scor în jurul a 60% în județ și chiar mai mult în Alba Iulia. Cei mai cei. Cozi de mătură dacă ar pune pe post de candidați și cîștigă tot, absolut tot.

Cei mai cunoscuți și iubiți din Alba Iulia, cei mai de încredere cum ar veni, sînt Mircea Hava, Ion Dumitrel și Paul Voicu, urmați la hăăăt distanță de alții, precum Gabi Pleșa, Florin Roman, Ionuț Fulea, Ghiță Damian, Ioan Dîrzu, Mircea Trifu, Clement Negruț, etc.

Practic, exceptînd deja legendele Mircea Hava și Ion Dumitrel, pe care probabil că are să-i canonizeze partidul în curînd, Paul Voicu este jupîn în Alba Iulia.

În ce privește o candidatură pentru funcția de Primar de Alba Iulia, Paul Voicu e dat de sondajul ăsta drept mult mai bine plasat decît Gabi Pleșa sau Florin Roman, din PNL, mult peste potențialii independenți Ghiță Damian sau Mircea Trifu și la ani lumină față de alde Ioan Dîrzu sau Clement Negruț.

De remarcat ar fi însă faptul că, pentru prima dată, orice candidat ar pune PNL pentru Primăria Alba Iulia, acesta ar obține mai puțin decît partidul. Practic, pentru prima dată PNL-ul va avea frînă în loc de locomotivă la Alba Iulia.

Mai apoi, la nivelul municipiului Alba Iulia, exceptînd PNL, care ar obține probabil peste 100% din voturi, sondajul ăsta creditează restul formațiunilor cu niște scoruri sublime.

Spre exemplu, USR ar avea la Alba Iulia aproape 9%. Cam la fel ca și PSD, care mai că atinge pragul de 10%. Mircea Trifu, cu partidul său ANA – Alianța Națională Alba, abia dacă trece pragul de 5%. Iar restul se împarte la restul.

Acum, dacă PNL Alba va face public sondajul ăsta sau nu, cu toate datele din el, rămîne de văzut. Căci el conține mai multe informații decît am reușit noi să aflăm, așa, pe surse. Și-apoi, ar mai fi și problema modului în care au fost croite întrebările, care se pare că au fost făcute în așa fel încît să fie bine, să nu fie rău. Spre exemplu, unii potențiali candidați ai PNL au fost sondați contra unor personaje care nu candidează, în timp ce unele întrebări au fost făcute cam cu dichis, ca să zicem așa. Practic, e posibil ca cei care le-au făcut sondajul celor de la PNL să le fi vîndut o oglindă de circ, în care să se vad mai mari decît sînt în realitate.

Ah, că era să uităm și nu vă ziceam de cine a făcut sondajul. Se pare că acesta a fost comandat de către PNL de la Biroul de Cercetări Sociale, super firmă super serioasă, condusă de un domn pe nume Bruno Ștefan. De altfel, firma asta a mai făcut cercetări și pe bani publici la Alba, în trecut, fiind contractată pentru niște cercetări de către Consiliul Județean Alba, printre altele.

Mai apoi, trebuie spus că acest Ștefan Bruno e un fel de mama omida a predicțiilor politice. Spre exemplu, fix înainte de europarlamentare, domnul ăsta prezicea o prăbușire a PNL și e super revenire al PSD. Numai că mna, alea erau niște sondaje comandate de ceilalți, if you know what we mean.

Orișicum, cert este că pe lîngă cercetarea asta, PNL Alba va mai comanda un sondaj de opinie pînă înainte de campania electorală. Însă, chiar și așa, lucrurile par să se fi așezat în partid iar justificările pentru ce și cum vor decide există. Căci, iată, ecce sondajul!

Iar Paul Voicu, cel mai important om născut vreodată în comuna Șandra, județul Timiș, este cel mai iubit, respectat, stimat și dorit cetățean din Alba Iulia. Iuhuu!

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare