Un proiect al PSD pentru Alba: Asigurarea transportului public de persoane, prin curse zilnice, în toate comunele din județ

O bună strategie în domeniul transportului public județean de persoane, prin curse regulate în toate comunele din județul Alba, reprezintă un sprijin inclusiv pentru cetățenii aflați în șomaj, care și-ar putea găsi astfel un loc de muncă în mediul urban.

Consiliul Județean Alba trebuie să asigure cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice privind transportul public de persoane, astfel încât un autobuz/microbuz care efectuează curse regulate în județ să ajungă cel puțin o dată pe zi în fiecare comună.

În prezent, principala cauză a depopulării satelor din județul Alba este infrastructura deficitară, în ansamblul ei, la aceasta adăugându-se lipsa curselor regulate de transport public. Sunt sate în județul Alba în care autobuzul ajunge doar o dată pe săptămână. Vă dau un exemplu – localitatea Turdaș. Gândiți-vă ce înseamnă în era mobilității să poți ajunge în mediul urban o singură dată în 7 zile! Vorbim despre imposibilitatea păstrării unui loc de muncă, dar dincolo de acest aspect vorbim de asistența medicală, nevoi de ordin administrativ etc. Sunt persoane care nu au avut posibilitatea financiară pentru a-și achiziționa un autoturism sau de persoane care nu dețin permis de conducere…

În mandatul 2020-2024, Consiliul Județean Alba are obligația asigurării cadrului necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes județean care vizează mobilitatea persoanelor – acesta fiind proiectul meu din programul PSD. În județ nu trebuie să mai existe ”comunități de rangul doi”! Astfel, vom depune toate diligențele necesare pentru realizarea unor rute noi de transport, care să garanteze accesul cetățenilor din satele izolate la servicii de calitate din centrele urbane cele mai apropiate, indiferent dacă vorbim despre zona montană sau despre comuna Hopârta și satul Turdaș.

Vom putea să punem în practică acest proiect doar dacă vom avea sprijinul dumneavoastră la alegerile locale din 27 septembrie. Votați Ioan DÎRZU și echipa PSD Alba la Consiliul Județean!

Cu stimă,

Radu Călin, candidat PSD pe lista Consiliului Județean

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– executat de SC Prefix Media SRL – portal www.abnews.ro

– CUI mandatar financiar județean 21200019

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile