Mai multe iubitoare de animale din toată țara au pornit o cursă contracronometru pentru a prinde un tânăr care a chinuit o pisică și apoi și-a filmat ”isprava”, pe care a postat-o pe facebook. Tinerele au luat atitudine și au reacționat vehement la apariția acelor imagini și filmulețe distribuite pe rețelele de socializare, au acționat ca adevărați detectivi și au oferit informații polițiștilor, care au reușit să-l identifice pe autor. Imaginile au fost făcute publice în data de 21 mai, iar o săptămână mai târziu, omenii legii anunțau că l-au reținut pe suspect pentru cercetări.

”Tinere din toată țara am pornit în căutarea agresorului. Ne-am cunoscut pe Facebook, am creat un grup de chat pentru a putea căuta informații împreună. Am sunat la aproximativ 200 de numere de telefon, am descoperit și un cont fals pe Facebook care spunea că un anume Beni ar fi distribuit acel video. Am căutat până am luat legătura cu Beni. După câteva telefoane am aflat informații despre acel Luis aka Isus și așa am aflat că este din Alba. Apoi am primit câteva locații în timp real pe care acel Luis le-a distribuit. Am căutat pe Googlemaps, să vedem dacă străzile au vreo legătură între ele. Și da, s-a dovedit că cele 3 străzi de pe care dădea acel Luis locații erau legate între ele, la câteva minute distanță una de alta, apoi au început să vină alte și alte informații. Foarte multe au fost false, dar nu a fost greu dacă ne gândim la cauză. Am încercat. Ne-a motivat faptul că asociațiile de profil ne-au închis ușa în nas. Apoi am primit informația că un subofițer se ocupă de caz și că ne roagă să îi dăm detalii. I-am oferit toate detaliile dar noi nu am mai primit înapoi nicio informație oricât de mică”, ne-a declarat Laura Daria Bogdan.

Fetele își doresc să se facă dreptate, iar vinovatul să plătească.

”Ne bucurăm că a fost prins făptașul și ne dorim ca poliția să își facă treaba cum trebuie, să soluționeze cazul. Noi, toate membrele grupului de chat, ne dorim pedeapsă cu executare, nu doar o amendă. Vinovatul trebuie pedepsit. Cred că pedeapsa cu executare va fi o premieră în România. Am spus peste tot că vom merge și la Guvern dacă e nevoie”, ne-a mai declarat Laura Daria Bogdan

Polițiștii din Alba Iulia l-au reținut pe tânărul care în prezent este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni prevăzute de Legea 205/2004 privind protecția animalelor. Potrivit polițiștilor din Alba, acesta ar fi rănit și schingiuit o pisică, activitate pe care a filmat-o și a postat-o pe o rețea de socializare. La data de 29 mai 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au identificat și reținut pentru 24 de ore pe un tânăr de 18 ani, din Alba Iulia, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 18 mai, în jurul orei 23,30, ar fi luat o pisică de pe stradă, pe care ulterior ar fi rănit-o. Tânărul a filmat această activitate și a postat-o pe o rețea de socializare. Față de tânăr cercetările sunt continuate.

După expirarea perioadei de 24 de ore, acesta va fi cercetat în stare de libertate.

 

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile