Un bărbat din Telega, județul Prahova, a fost desfigurat, marți, după ce a fost atacat de urs. Totul s-a petrecut pe un deal, unde bărbatul avea o grădină. S-a trezit cu ursul în față și nu a reușit să scape de loviturile acestuia.

Cu ultimele puteri, bărbatul și-a anunțat soția, care a alertat autoritățile.

În vârstă de 50 de ani, bărbatul a urcat singur spre grădina aflată la o oarecare distanță de casă, dar la întoarcere s-a întâlnit cu un urs.

Rănile pricinuite l-au făcut de nerecunoscut: „Plin de sânge, aproape să nu îl recunoști, mușcat rău de față, piciorul. Nu putea să vorbească foarte clar. Din ce am înțeles a zis că era imens, vorba lui că era cât calul”, a precizat un vecin.

Bărbatul are nevoie de numeroase intervenții chirurgicale pentru refacerea feței: este vorba de răni importante la nivel facial, cu lipsa de substanță, cu fractură de mandibular, ochiul stâng pare afectat. De asemenea sunt multiple pagi la nivelul trunchiului și membrelor, o fractură de femur cominutivă, conform celor de la SJU Ploiești.

Locuitorii din zonă spun că urșii le dau mari bătăi de cap în ultima vreme. Urșii sunt văzuți ziua în amiaza când oamenii merg în livezile cu pomi fructiferi sau prin grădinile de lângă casă.

Autoritățile din Telega spun că vor face demersurile necesare pentru relocarea ursului, dar primarul se teme că ursul va mai ataca până când va fi mutat în altă parte.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile