Transparența angajărilor cu dedicație, dar fără nume, în Primăria Alba Iulia

Pe vremea când încă doar visau să tragă sforile din Primăria Alba Iulia, „oamenii noi” din USR, în frunte cu Gabriel Pleșa, nu ratau nici o ocazie să ne vorbească despre reformă și, mai ales, despre transparență ca fiind cheia unei administrații eficiente. Totul urma să fie făcut cinstit, pe bază de principii și, mai ales, în mod transparent.

Vremurile în care scriam, pe surse, despre ce fel de posturi vor fi fost scoase la concurs și pentru cine sunt ele cu dedicație, cum se întâmpla în vremea când Paul Voicu fusese dus de hazard și conjunctură în postul de primar, păreau să fi apus.

Ei bine, n-a fost să fie. Nu doar că acele vremuri n-au trecut, însă ce se întâmplă acum depășește cu mult șmenul și sistemul de pile și relații preferențiale al celor de dinainte.

Nu doar că angajările se fac cu dedicație în Primăria Alba Iulia, însă noua administrație face totul pentru a-și acoperi urmele, pentru a ține departe de ochii lumii întregul proces.

Sub pretextul GDPR, oamenii lui Pleșa au secretizat numele participanților la concursurile pentru ocuparea posturilor. Nici măcar în fază finală, când „concursul” este „câștigat”, publicul nu trebuie să știe de către cine ori cum a fost ocupat acel post. Un număr de dosar e suficient. Atât trebuie să știe cetățenii despre cine-s specialiștii angajați de Primărie și plătiți, mulți dintre ei, cu mii de euro lunar.

Rezultate proba scris

În loc să avem posturi scoase la concurs și promovate cel puțin la fel de intens ca și o depunere de coroane a edilului, totul se petrece într-un colț de site, cât mai ferit de ochii lumii.

În loc să avem un proces transparent, cu numele candidaților, cu CV-urile acestora făcute public – anume acele date din CV care contează, precum pregătire, experiență – avem o listă cu numere de dosar și atât.

În loc să avem concursuri filmate, la proba orală cel puțin – pentru a sta oricând dovadă a unei angajări corecte – avem niște procese verbale întocmite de prieteni sau deja colegi ai celor care tocmai au „câștigat” concursul.

Rezultate examen oral

Imaginile de mai sus sunt despre câteva posturi dintr-un proiect cu finanțare europeană. Unul dintre posturi, cel de expert parteneriat public privat, a fost câștigat – cum v-am zis de mai bine de o lună – de către Robert R, băiat de băiat și critic vehement al lui Gabriel Pleșa, pe vremea când acesta din urmă era doar candidat. Talentul și profesionalismul lui Pleșa l-au schimbat însă pe Robert, care a devenit pion de bază al noii administrații. Iar Pleșa l-a reevaluat și el, căci la această schimbare de paradigmă se adaugă și faptul că, sub mandatul lui Pleșa, salariul lui Robert R a crescut de la vreo 4.000 lei net la peste 10.000 de lei lunar, net, dacă punem la socoteală și postul „câștigat” ieri.

De altfel, lucrurile merg atât de cinstit și transparent în Primăria lui Pleșa încânt v-am spus că administrația pregătește câteva posturi cu dedicație, încă dinainte ca ele să fie anunțate.

Apoi v-am spus, tot pe surse, pentru cine sunt posturile.

După care v-am spus că domnul Robert va candida, o va face de unul singur și că va câștiga.

Iar toate astea s-au petrecut fix cum v-am zis noi că au să se petreacă. Atât că, în buna transparență a noii administrații, documentele oficiale arată doar niște numere de dosare. În spatele lor, însă, pilele, dedicațiile și cumetriile sunt duse la rangă de artă. Toate pe bani mulți și publici.

5 6 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
28 ianuarie 2022 16:17

Păi mă Pleşa cu timp ce trece se dovedeşte ca dacă spui de cineva că e om de căcat, acesta are un nume. Pleşa. Asta nu e o ghicitoare , este un adevăr care se confirmă 100%. Probabil astea au fost indicaţiile îin urma acelui audit de rahat.