Transparența administrației Pleșa. Semne bune anulare!

Gabriel Pleșa (stânga), în campania electorală, povestind cetățenilor despre transparența din Primărie

Dacă e un lucru cu care noua și mirobolanta administrație locală ne-a obișnuit, în anul care tocmai se încheie, ei bine atunci acel lucru e transparența. Transparență la micul dejun, transparență seara, transparență în weekend, totul se face transparent în Primăria lui Pleșa. Omul e atât de decis să fie transparent până la capăt, încât o coroană n-ar depune la statuia vreunui cineva, fără să-și facă 2 mii de poze și să umple pagina de facebook cu numele Domnului rostogolit pe buze. O panglică n-ar tăia, fără să cheme zece pozași din presa pre-pay. Un răhățel n-ar face, fără să-i pună moț în lumina reflectoarelor și fără să se lamenteze mai apoi în online sau prin comunicate, scrise cu limbă de lemn de către niște salahori ai cuvintelor de prin Primărie, pe care altfel i-a reevaluat cu grația unui Gândac de Colorado pierdut în lanul de cartofi.

Așadar, transparență cu dedicație în tot ce vrea să pară că face. Unde sunt gherle, unde promisiunile s-au transformat în niște mari zerouri, acolo se schimbă treaba. Acolo nu știe, n-a văzut, dar se va interesa, va face comisii, va cere date, va drege busuiocul și va face să fie bine. Jur pe roșu!

Uite, de exemplu, iar i-a bușit transparența și, ce să vezi, în ultima ședință de CL au modificat puțin organigrama unui proiect în care se toacă bani europeni, „O viață nouă în lumea nouă”. Da mă, poate că nu știați, dar niște simandicoși cu salarii de mii de euro pe lună, vor fi coborât din merțanele lor și vor salva situația în Țigănime 90210. Niște unii care n-au pus piciorul în viața lor pe strada Muncii, care n-au ajuns vreodată în Talcioc, care n-au riscat să-și murdărească luisvuitoanele mergând până în zona Cărămizi, care habar n-au cine-s Goby, Sacâzu, Didi ori alte „vedete” din zonă, salvează ei „Lumea nouă”. Ar trebui, dracului, la finalul proiectului ăsta să facă un monument al Ipocriziei, unde să mai depună Pleașcă trei coroane, în mod transparent. Uff, hai că m-am enervat, și chiar n-am destul tuș în tastatură ca să zic tot ce ar fi de zis. Am, totuși, suficient cât să vă zic că, în acel super transparent mod, au mai creat niște posturi în organigrama proiectului. Că mai sunt niște unii cu gură mare și buzunare adânci, care ar ponta puțin acolo, ar salva și ei doi trei țigani, cum deja o fac alți prieteni de-ai lui Pleșa, înșurubați cu dedicație în proiectul ăsta.

Desigur, totul se va face transparent, adică nu vor mai publica nici măcar numele candidaților ci doar un număr de dosar. Despre CV, din părți, că nici până acum n-au făcut-o. Sau să anunțe public, peste tot, cum o fac în cazul depunerilor de coroane. Ntz, totul o să fie așa, o postare pusă subtil, într-un colț de site, cu niște numere de dosar și gata, țaca-paca, câștigă cine trebuie. Că, uite, în mod total transparent, vă zicem de pe acum că postul nou creat în organigrama proiectului, ăla de „expert parteneriat public privat”, urmează să fie câștigat de un tip pe nume Robert R. Mă rog, va fi câștigat de cel mai bun candidat, cel mai bine pregătit, cel mai meritocrat, cel mai înalt, frumos, deștept, de numărul de dosar corect, care întâmplător va fi numărul acestui Robert. Că doar nu-i loterie, să nu știe Pleșa numerele dinainte.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile

[…] Dacă ați fi dorit măcar așa, din curiozitate, să împărțiți o sală de concurs cu viitorul angajat din clubul 10k – adică peste 10.000 de lei net, leafă – v-ați fi putet înscrie la concursul pentru postul de „expert specialist în parteneriat public privat”, una dintre cele trei sinecuri ce vor fi ocupate după concursul din 26 ianuarie. E vorba de trei super posturi în super proiectul „O viață nouă în LUMEA NOUĂ”, unul din proiectele pârț în cadrul căruia niște dichisiți din Primărie se joacă de-a salvatul amărâților din cartierul Țigănime. De fapt, am mai zis noi despre… citeste mai mult »

[…] Apoi v-am spus, tot pe surse, pentru cine sunt posturile. […]