Comuna Meteș e o localitate aruncată undeva lângă Alba Iulia, renumită pentru plăcintele pe care Mama Luța le face la Ampoița.

Încet, încet, însă, localitatea asta pare că vrea să devină cunoscută și pentru larghețea cu care firmele de partid primesc lucrări acolo. Căci, deși nu știați, comuna asta are și un primar. Îl cheamă Dan Cosmin Opruța și, se spune, are bunici prin zonă. Că așa a ajuns omul să candideze, și chiar să câștige fotoliul de primar. Mă rog, așa a ajuns să fie pus de Dumitrel să candideze acolo.

Până să se ocupe cu primăritul, Opruța al nostru era un obedient argat al partidului, ale cărui culmi de extaz erau când Mircea Hava sau Ion Dumitrel îl băgau în seamă. Era să aveți o scamă, carevasăzică. Titirez în jurul partidului și nelipsit de la vreo acțiune de cărat plase, Opruța fusese la un moment dat înșurubat drept director al Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Și, după atâta frecat de manșetele șefilor cei mari, iată că a venit și momentul de glorie, candidatura la o primărie de comună.

Evident, Opruța al nostru a rămas, înainte de toate, un om de partid. Căci partidul e în toate, cu firmele lui cu tot. Așa că, să vă povestim puțin despre ultimele aventuri.

În urmă cu câteva zile, Dan Opruța postează – falnic precum un furuncul pe obrazul partidului – o poză în care anunță lumea că „Azi am semnat contractul de lucrări privind modernizarea drumului vicinal ,, Calea Ivascanilor’’ !”. Bravo bosulică! Felicitări.

Și, pentru că el n-a făcut-o, să vă zicem noi și cu cine a semnat contractul ăla sau datele din el. Domnul de lângă Dan Opruța (dreapta), din poza de mai sus, Daniel Urs, (stânga) patronul Urs Construct.

De altfel, vă ziceam noi în urmă cu ceva vreme, pe pagina de facebook, că fusese unul dintre afaceriștii locali care în serbaseră pe Mircea Hava, de ziua lui, pe 26 decembrie, la sediul PNL.

Cei mai mulți îl cunoașteți însă pentru nefericitul accident, din urmă cu ceva mai bine de patru ani, când Daniel Urs a dat cu mașina peste un bătrân, pe strada Cloșca din Alba Iulia. Bătrânul a murit, Daniel Urs a fost reținut chiar (wow) 24 de ore, după care s-a rezolvat și a fost pedepsit exemplar cu suspendare. De altfel, iată că partidul continuă să-l pedepsească și în zi de azi, cu fel și fel de lucrări și contracte, după care-l cheamă la sindrofii private. Că așa e în tenis.

Ei bine, despre lucrarea asta anunțată de Dan Opruța cum că ar fi fost semnată, deși încă nu a fost publicată în sistemul electronic de achiziții publice, vă putem spune că a fost semnată în urma unei proceduri simplificate inițiate în 3 decembrie – cereri de ofertă, noormal – iar valoarea ei a fost estimată de Primăria Meteș la 472.249 RON. Probabil că firma lui Urs a fost și singura care a depus ofertă.

Curios lucru însă, cu nici o lună înainte să lanseze procedura pentru aceste ultime lucrări, domnul primar Dan Cosmin Opruța mai semna un contract, pe data de 11 noiembrie, în valoare de 977.161 lei, plus TVA. De data asta era un contract pentru reparații drumuri comunale iar fericitul câștigător se numește Elis Pavaje. Nooormal! Nu vă mai zicem cine-s cei de la Elis că știți. Ah, da, tot procedură simplificată, tot un singur ofertant.

Și-apoi, cu niște alte câteva luni înainte, prin aprilie 2019, același Dan Cosmin Opruța mai semna un alt contract, tot pentru reparații drumuri comunale, în valoare de 2.004.690 lei, plus TVA, de data asta cu SC Florea Grup SRL. Tot procedură simplificată, tot un singur ofertant. Iar despre domnul frații Florea și relația lor strânsă cu partidul nici n-are rost să vă mai povestim.

Și uite așa, un mic băiet care aproape că avea orgasm dacă-l băga Hava în seamă, a ajuns un primărică ce se bate pe burtă cu marii bugetofagi ai județului. Bravo mă! Hai că se poate.

Ah, poate că ar trebui să vă spunem și despre afacerile personale ale lui Dan Opruța, despre firmele și parteneriatele cu închipuit viceprimarul de Alba Iulia, Raul Turodorașcu, despre contracte și altele, de data asta luate, nu date. Și o să vă zicem, într-o altă zi, într-un alt text. Până atunci, felicitări pentru contracte. Partidul e în toate!

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile