Joi, 31 Martie 2016 13:16

Mircea Trifu și imbecilitatea ca formă ce definește mediocrul in campanie

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru că Mircea Trifu nu e unul dintre oamenii pentru care scriem acest abnews, dar e unul care ne citește*, vă recomand acest clip.


Micul delir electoral conține o sumedenie de elemente de imbecilitate, dar asta nu e nici vreo surpriză și nici ceva ieșit din comun, căci imbecilitatea a devenit, pare-se, definiția mediocrității în campania electorală.

Nu o să intru în analiza discursului, a carențelor de vorbire ale acestui personaj care sincer se visează primar. Nu mă pot însă abține de la cîteva comentarii. De la cîteva corecturi care trebuiesc făcute, pentru că în lipsa lor imbecilitatea se poate transmite precum un virus și la alții, dispuși să înghită pe nemestecate toate elucubrațiile acestui vidajor al ideilor.

Nu era nimeni "obligat" să “realizeze” cetatea. Cum nimeni nu trebuie să “realizeze” în ce perioadă trăim. Să fie oare vorba despre restaurare? Poate renovare? Reconstrucție? Iar în legătură cu perioada în care trăim să fie oare vorba de conștientizare?
Mai apoi, pînă în 2016, România nu e “obligată dă dezvolte infrastructura”. Desigur, are posibilitatea să acceseze anumite fonduri comunitare cu care să dezvolte insfrastructura, dar e o diferență mare între obligație și posibilitate. Cît despre “cele mai îndepărtate cătune”, unde România ar fi - conform logicii lui Trifu - obligată să dezvolte infrastructura, ce s-ar mai putea spune? Poate doar că mintea lui e un minunat și îndepărtat cătun.

“La Tulcea se construiește acum o mică deltă care are aproape aceeași investiție”. Wait, what? Se construiește o ce? Băi, pe bune?

“Nu sînt lucruri care aparțin în primul rînd primarului, ci sînt țin de obligațiile pe care ni le-am luat datorită de Uniunea Europeană”. Pfuai! Măcar a folosit în mod corect “pe care”. Să purcedem, însă, mai departe, pe meandrele absurdului, alături de Trifu: “să dezvoltăm pînă în 2020, pînă în ultimul sat, toate monumentele istorice, toată infrastructura în ce privește apă, gaz, curent, canal, să avem stații de epurare și așa mai departe”. WOW.

“A induce în permanență în eroare orașul ăsta, cum că pînă și ce vezi pe stradă, că s-au făcut studii, nu te poate duce decît la o realitate foarte gravă”. Pare-se că realitatea lui Trifu nu-i atît de gravă pe cît e de irațională.

Dar, să trecem la problema fondurilor europene, despre care ne explică Trifu cum funcționează:

“Fondurile astea europene nu pune mîna primarul și dă un telefon și cineva vine cu o geantă de bani. Există niște studii de fezabilitate, niște proiecte - că acuma chiar în domeniul ăsta lucrez - care sînt făcute de niște firme de consultanță, care încasează bani pînă la zece procente, ă, în marja asta e posibil, din ve ve investiția respectivă. Deci eu nu pot să aduc un merit primarului, pentru că firmele respective au tot interesul să promoveze investițiile respective”. Din nou, wow. Ce treabă are studiul de fezabilitate aici? Ce treabă au firmele de consultanță, la a căror servicii poți sau nu apela, în funcție de cît de pregătit ești tu, ca potențial beneficiar al fondurilor comunitare, să întocmești un proiect? Și despre ce promovare a investițiilor de către firmele de consultanță vorbim? Dacă cineva de la ADR Centru e drăguț, vă rugăm să-l luați în practică pe domnul Trifu, vreo cîțiva ani, să priceapă și el ceva.

Nu mai transcriu restul delirului despre fonduri și trecem la “problema economică”.

“Orașul e într-o stare deplorabilă din punct de vedere economic. În 2000 - pot să vă spun pentru că eram în domeniu - și-n 2004 aveam o agenție imobiliară în Deva, unde prețurile la imobile erau jumătate valoric decît în Alba Iulia. Prețurile la imobiliare sînt un indicator foarte bun pentru nivelul de trai al celor care locuiesc în Alba Iulia sau în alt oraș. În momentul de față pot să vă spun - avînd și la Deva un proiect - că în Deva prețurile sînt cu 30-40% mai scumpe decît în oraș la noi. Asta spune foarte mult despre nivelul de trai al locuitorilor”. Aoleu. Dar vai, nu avem economie pentru că nu avem piață imobiliară. Oh, piața imobiliară, acest cel mai teribil indicator din creierul lui Trifu. Mă rog, chiar și în stilul lui de vorbit anapoda, în care “prețurile costă mai scump”, dacă tot a deschis cutia imobiliarelor, mi-ar fi plăcut să vorbească despre șpăgile ce se dau pentru descărcări argeologice, despre cum nu există o viziune din partea administrației locale în ce priveșe arhitectura orașului, despre cum s-a dezvoltat orașul absolut anapoda, despre toate PUZ-urile și PUD-urile date pe pile, despre condiționarea unor aprobări de realizarea proiectelor la o firmă de arhitectură agreată de Primărie, ori chiar deținută de un director din Primărie. Căci totul s-a făcut pe sistem de interes. Dar, deh, cum să vorbească Trifu despre corupția din domeniul imobiliarelor din Alba, în care a jucat și joacă de atîta vreme, și la care e părtaș? E ca și cînd eu m-aș apuca să scriu despre șmenurile și legăturile rușinoase dintre presa locală și administrația publică ori dintre presa locală și politicieni. De fapt, stai așa, că eu chiar am scris despre astea.

Trifu are  însă altă problemă, cea cu imobiliarele. Și, în mintea-i ingustă, substituie piața imobiliară economiei. Căci la atît se rezumă economia pentru el, la imobiliare, la prețul mic de cumpărare și prețul mare de vînzare. Asta e, oameni buni, economia în viziunea unui samsar de terenuri și clădiri.

Și, totuși, pe post de nota bene, a zis și una ok, în sensul că viziunea actualei administrații, în ce privește dezvoltarea orașului, se rezumă la Cetate și turism. Da, aici are dreptate, chiar dacă observația lui, originală de altfel, a mai fost făcută și de alții, cu mult timp înainte ca el să deschidă gura. Și, mai mult, e corectă doar la nivel de concept, căci modul în care expune problema, cu mersul la vin, e undeva la nivelul unui elev de a 4-a, de la ajutătoare.

Și încă o nota bene pentru faptul că a folosit termenul de “reconstruire a cetății”. Căci, fără să vrea, a folosit exact termenul corect. Cetatea n-a fost “restaurată” decît pe ici pe colo, la fel cum tot pe ici pe colo a fost și renovată. În cea mai mare parte Cetatea a fost reconstruită, să fie clar.

Dar să continuăm cu “echipa lui de oameni care dețin funcții privilegiate” - ai lui Hava - “care lansează acest vector de inducere în eroare cum că el nu poate fi schimbat”, căreia îi adauga extrem de potrivita expresie “de parcă am fi toți o masă de cretini în Alba Iulia”. Nu, domnule Trifu, dacă mă întrebați pe mine, n-aș băga niciodată pe toți albaiulienii într-o “masă de cretini”, însă nici nu v-aș scoate pe dumneavoastră de acolo.

Iar în final - și ce final apoteotic! - aflăm și ce caltăți crede Mircea Trifu că ar trebui să aibă un primar:

“Să aibă o viziune pe termen lung, pe care să o prezinte în mod transparent albaiulienilor” și a doua “să administreze onest banii orașului”. Pam-pam!

Păi, după ce mi-ați supus mintea la un veritabil travaliu, în încercarea de a înțelege o iotă măcar din tot acest mice expozeu de imbecilitate, credeți că aș putea să vă întreb ceva? Da, pot? Păi, în PLM, și pe lîngă elucubrațiile astea ale tale, dragul meu Mircea Trifu, tu ce fecale (să nu zic căcat) de proiect ai? Ce vrei tu să faci, concret, pentru Alba Iulia, în cazul absolut ridicol în care ai ieși primar? Care e viziunea aia a ta pe termen lung? Haide, zi-ne-o oricum, chiar și în mod netransparet?*”nu scriem pentru proști, chiar dacă și ei ne mai citesc” stă scris pe sigla abnews.ro de pe facebook.

Comentarii   

0 #3 randeeaube.blogas.lt 16-05-2017 02:14
Precisely what I was searching for, appreciate it for putting up.
Citat
0 #2 seba 05-05-2016 22:23
Salut! Eu nu mai inteleg nimic, probabil sunt cam tampitel, dar nu era abnews.ro impotriva lui Hava??? S au schimbat corabiile sau bugetele????
Si dragi colegi promoteri, advertiseri blogeri sau "jurnalisti" sau orice fel ce va credeti: asta e campanie de 2016, indiferent de care parte sunteti??? Tot cu mizerii de astea din 2004 o " ardeti"???
"Pe barosaneala, este"??? "Praduitorilor.. tot pe svlavagism o ardeti"!!!. :))))
Citat
0 #1 aleluia 09-04-2016 13:36
corect. o precizare insa. discursul lui Trifu seamana cu cel al lui Hava. Daca stam sa numeram sau sa analizam aberatiile lui Hava, cam tot pe acolo ajungem.Pacat ca in 1992 nu exista youtube ca sa cunoasca si generatiile actuale ce porumbei ieseau oe gura focii:)
Citat

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper