Duminică, 24 Aprilie 2016 14:28

Lecții de ipocrizie de la Gruia Bumbu, un rom cu pretenții de Chateau Mouton Rothschild

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Acum ceva mai bine de trei ani, consilierul local Rareș Buglea dădea cu bîta în baltă și zicea, pe facebook, cum că - citez aproximativ - țigăncile ar trebui să fie sterilizate, după ce nasc primul copil, dacă se dovedește că nu sînt capabile să-l îngrijească. O tîmpenie, fără doar și poate, pe care atunci - încă nu exista abnews - am taxat-o public, pe blog și facebook. Ba chiar, țin minte, am fost foarte dur la adresa tînărului penelist, tocmai pentru că, în prostia lui, în loc să-și ceară scuze imediat, a insistat cu imbecilitatea și i-a dat înainte, pe arătură, încercînd fel și fel de eschive și justificări de doi lei. Evident, circul a devenit circ pe bune, gafa penelistului fiind preluată de posturi TV centrale iar lucrurile nu s-au liniștit pînă cînd Atanasiu nu l-a tras de urechi și l-a pus să-și ceară scuze publicc. Ceea ce, dacă bine țin minte, a și făcut. A fost și amendat de CNCD, după care a contestat amenda în instanță și a cîștigat, se pare. (later edit: sau a plăti amenda, nu mi-e încă foarte clar, dar nici nu contează prea mult asta) Iar toată tărășenia părea să se fi încheiat. Asta pînă în urmă cu o vreme cînd totul a revenit în actualitate. De ce? Păi, pentru că campanie și acțiuni cu iz politic.

Primăria a finanțat niște manifestări, pe 8 aprilie, dedicate zilei romilor, undeva în șanțurile Cetății. Deloc inspirat, Buglea a fost desemnat amfitrion al evenimentelor. Un domn, de la CNCD (?!) ori de la ceva organizație de romi, a urcat pe scenă, i-a luat lui Buglea microfonul și l-a făcut troacă de porci. Asta în timp ce niște băieți de la PSD se tăvăleau pe jos de rîs. Pesemne că le ieșise schema. Acum, totul ar fi trebuit să se termine cu asta. Căci Buglea, mai prostan cum e el, că-l ia gura pe dinainte, și chiar anapoda pus vornic de petrecere cîmpenească a țiganilor, e altfel un tip care chiar face niște voluntariat și acțiuni civice, departe de presă și camerele de luat vederi. Iar legat de declarațiile lui trecute, îl poți acuza și pedepsi pentru prostie, dar mai mult nu prea ai ce. Că omul chiar nu e vreun rasist, membru al vreunor trupe anti-dero, genul spălați pe creiere, care vor moartea țiganilor, ungurilor, evreilor, etc. Numai că, așa cum ziceam, omul se cam avîntă cu vorbitul, pe care-l practică înainte de a gîndi ce zice.

Cîteva zile după evenimentul de la ziua romilor, Consiliul Local urma să aprobe un proiect care viza amenajarea unei baze sportive în zona Țigănime 90210. Sau, mă rog, pe lîngă “Zonă”, cum îi spune acum cartierului. Consilierul Buglea, cu glumele lui de ajutătoare, i-a întrebat pe consilierii PSD dacă vor susține proiectul, moment în care Daniel Zdrânc, fost PNL, actualmente PSD, i-ar fi răspuns că nu va susține proiectul, căci prețul achizițiilor e prea mare. La care, Rareș Buglea, cum a văzut balta, hop, a dat cu bîta în ea, zicîndu-i lui Zdrînc că măcar rasiștii fac ceva pentru romi, în timp ce băieții din PSD o tot dau cotită că prea scump și că pe colo și dincolo. Bum. Gluma boului a fost luată de bună și, din nou, s-a pornit circusul. De ce? Păi, cum ziceam mai sus, pentru că campanie și alegeri.


Ei bine, și acum ajungem și la Gruia Bumbu, marele lider al romilor de pretutindeni, omul care are sub capota mașinii mai mulți cai putere decît au 50 de șatre de țigani. Cîndva, acum vreo 8 ani, Gruia Bumbu era secretar de stat, șef peste Agenția pentru Romi, pus acolo de fix PNL. Bașca, în 2008 a mai și candidat pentru un post de deputat, într-un colegiu din Sectorul 5, tot din partea PNL. După cum bine se vede în CD-ul cu muzică de îmbrățișat Salamul. Sau Bursucul. Mă rog. După aventura politică, omul s-a retras în “ingrata” meserie de oengist ce rulează j-de milioane de euro, manager a 4, 5 proiecte simultanul și încasator a mii și zeci de mii de euroi europeni. Totul pentru bunăstarea romilor, gen, căci asta face - zice-se - asociația Pakiv, pe care domnul Gruia Bumbu o conduce. Desigur, o vreme bună, Gruia Bumbu a continuat prietenia cu liberalii, căci liberalii trag sforile banilor europeni.
Bașca, înainte ca Buglea să dea cu bîta în baltă, Gruia Bumbu îl angajase pe micul liberal pe post de consilier juridic într-un proiect derulat de Pakiv. Așa, pe vreo 6.000 de lei lunar, să fie bine. Normal, totul era o sinecură construită sub formă de triunghi amoros - financiar, între Bumbu - Buglea - Simedru, acesta din urmă, acum deputat, era cel care fusese șef la OIR, prin care Pakiv-ul lui Bumbu accesa lovelele europene. Iar Dan Coriolan Simedru e un fel de tătuca lui Rareș Bugla în PNL.
Ei bine, acum vreo trei ani, cînd Buglea făcuse cu adevărat boacăna, Gruia Bumbu s-a mulțumit să-l critice timid pe micul liberal. A fost, de altfel, un spectacol ridicol, în care Bumbu numai că nu-l apăra pe Buglea, certîndu-l așa, cu intensitatea cu care mă certa pe mine mama cînd intram încălțat în dormitor.

Dar, ce s-a schimbat între timp? Păi, relația lui Gruia Bumbu cu PNL nu mai e atît de bună. De fapt, nici nu mai e, s-ar putea spune. Însă există o relație a acestuia cu PSD. Căci vărul șefului Pakiv, Bumbu Niculiță, este șeful organizației de romi a PSD Alba.
În plus, Pakiv-u lui Gruia Bumbu e într-o perioadă de pauză de la încasat fonduri europene, așa că niscaiva agitație nu strică. Mai ales că e, practic, campanie electorală iar interesele se trag și joacă tare în perioada asta.

Și uite așa, după ce acum trei ani, cînd Buglea dăduse cu bîta în baltă, Gruia Bumbu stătea cuminte și numai că nu-l mîngîia pe micul liberal pe creștet, acum că e campanie s-a pus pe făcut proteste. Și a ieșit el, frumosul, joi dupămasă, cu ditai pancarta, împreună cu o gașcă de romi, și-au protestat în fața Primăriei. Cu fix aceleași mesaje de acum trei ani - corecte de altfel - dar băgate într-un protest total defazat. Căci acum, dacă nu mai are activitate la Pakiv, dacă nu mai merge prin țări străine, să-și etaleze limba de lemn, acum are și domnul Gruia timp de proteste. Acum, că e campanie.

Păi, să-mi fie cu iertare, dar poate ar fi bine ca atît Gruia Bumbu cît și Rareș Buglea să explice public natura relației lor, cea financiară, de mai demult. Adică, să ne explice cît din cei 6.000 lunar rămîneau la Rareș Buglea și cît se întorcea la Gruia Bumbu, sub formă de donație. Și, cu ocazia asta, poate ar fi bine să explice întreg sistemul ăsta, căci e pe larg practicat cu toți cei implicați în proiecte.
Și, dacă tot veni vorba, poate că e cazul ca Gruia Bumbu să explice ce a făcut el pentru țiganii din Alba, în toți anii ăștia și cu toate acele zeci de milioane de euro ce au fost rulați prin Pakiv. Adică, să explice el oamenilor cum a schimbat în bine viața țiganilor în timp ce cheltuia acele zeci de milioane prin fel și fel de proiecte din POS-DRU. Evident, viața țiganilor normali, simpli, și nu cășile, mașinile de lux și vacanțele de care s-au bucurat el, familia, prietenii și cei cîțiva țigani care au fost părtași la tocatul banilor europeni.
Că așa, nenea Gruia Bumbu, degeaba te cobori tu, la patru ace, din ditai Jaguarul cu 420 de cai putere, și iei pancarta în mînă. Că, să ne ierți, dar nu ești vreun activist, ci doar un biet băiet devenit milionar în euroi, ce și-a arogat cauza ajutării țiganilor, dar care a reușit să se ajute doar pe sine.

Altfel, rămîne cum am stabilit: pozițiile rasiste sînt extrem de nocive și trebuie taxate și pedepsite imediat. În același timp, tot nocivă e și folosirea unei marote pe post acțiune de campanie electorală, ori manevrarea unor comunități de către unii combinatozauri la patru ace, pentru a se poziționa ei cu dinții mai aproape de ciolan.

Comentarii   

0 #1 MohamedChief 27-03-2018 13:35
I have checked your page and i've found some duplicate content,
that's why you don't rank high in google, but there is a tool that can help you to
create 100% unique content, search for; boorfe's tips unlimited content
Citat

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper