Sâmbătă, 23 Aprilie 2016 11:29

Dacoromania. Cu bani publici finanțăm prostia. Și ultranaționalismul de rit tembel

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Prima pagină: “Memoriul societăților cultural - patriotice din Alba Iulia privind Stema României și iredentismul maghiar”.
Pagina 16: “Să ne refacem curajul de a apăra Limba Română și Istoria neamului românesc”
Pagina 17: “Mihai Eminescu - pionier al fizicii cuantice în creația literară de geniu”.
Pagina 42: “Promovarea Sfinților și Mărturisitorilor Români”.
Pagina 54: “Falși martiri pe pământ românesc. Monumente și plăci comemorative (...) De ce nu se respectă hotărâri judecătorești definitive, ordinele emise de prefecți și hotărârile unor consilii locale?”.
Pagina 69: “Apoilon - Piara Craivii centrul spiritual al dacilor”.
Pagina 76: “Toponimie românească în Carpații din afara României”.
Pagina 82: “<<Nu venim din latină>> sau coborârea din ADN-ul propriei limbi” - cronica unei cărți apărute la editura Geto-Dacii.


Acestea sînt cîteva dintre titlurile ultimului număr al revistei DACOROMANIA, revistă editată de Fundația “Alba Iulia 1918, pentru unitatea și integritatea româniei”. Și finanțată de către Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba. În plus, sprijinită frenetic de către Prefectura Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale, Biblioteca Județeană “Lucian Blaga” Alba Iulia. Evident, numele reprezentaților acestor instituții publice este trecută, pe copertă, cu mulțumiri și limbile de rigoare.


Ah, să nu uit, în grupul de susțintări ai acestei latrine în care s-au aruncat vinte și i s-a pus titlul de “revistă” se mai găsesc și “familia dr. Mariana și ing. Marcel Bărdaș - Constanța”, “SC Proiect Srăjan SRL Alba Iulia, reprezentată prin patron arg. Străjan Ioan” plus “Redacția ziarului Unirea’.
Ei bine, inginerul Marcel Bărdaș de la Constanța este nimeni altul decît fratele lui Horia Bărdaj, fost consilier județean din partea PDL Alba, fost videpreședinte al organizației județene a PDL ALba și actualmente angajat pe post de fotograf-sinecură la Muzeul Unirii. Și, evident, un ditai revoluționarul, dovedit de CNSAS ca fiind fost turnător la Securitate. Să fie bine.
SC Proiect Străjan este firma arhitectului Ioan Străjan - arhitectul preferat al Primăriei Alba Iulia, cu multe afaceri locale - Alba Mall de ex, prin intermediul soției - cu contracte atribuite pentru familie și așa mai departe. Iar Ioan Străjan, arhitectul, este nimeni altul decît fiul lui Ioan Străjan, economist, director al acestei minunate reviste ultra tembel - ultra naționalistă.
Iar Ziarul Unirea e, după cum bine știți, cel mai citit ambalaj de slănină din județ, țară și, de ce nu, galaxie.

Acum, ce s-a putea spune despre revista asta? Păi, e suficient să te uiți la acele titluri ca să-ți dai seama care e faza cu ea. Nu-i greu să te prinzi că este o mizerie cum nu s-a mai văzut de pe vremea cînd Vadim era în formă. Că e un fel de tîmpenie ca formă de reprezentare a ultranaționalismului cu accente de psihoză. Că e un loc în care fel și fel de desculți mental, pe care istoria a uitat să-i treacă granița comunismului de ritul anilor ’50, debitează tot felul de imbecilități. Că e un loc în care foști băieți ai regimului de tristă amintire își joacă niște roluri închipui importante.

Problema nu e însă la ei. Căci e normal ca toți acești lachei ai istoriei, care au reușit să treacă de pe un mal al fluviului numit Comunism, pe celălalt mal, fără să se ude la picioare, să își continue activitatea. Sigur, nu cu lampa în ochi, nu în numele dezvoltării societății muncitorești multilateral dezvoltate, ci în numele identității românești, sanchi. Probelma e că instituții publice susțin un astfel de demers - batjocură la adresa scrisului și bunului simț - atît financiar cît și moral. Este ciudat cum instituții precum CNCD nu s-au sesizat pînă acum.


Și, ar mai fi o problemă, de ce nu e Director de Onoare domnul Gheorghe Funar? Că, vorba aia, i-ar veni ca o mănușă postul.

Așadar, stimați Mircea Hava și Ion Dumitrel, care finanțați această mizerie, plus stimabilii Gheorghe Feneșer (fost prefect, fost secu), ÎPS Irineu, Gabriel Rustiu (muzeu), Dana Zecheru (arhire), Mioara Pop (biblioteca județeană), n-ați vrea voi să vă retrageți sprijinul acordat acestei mizerii? Sau, să înțeleagă lumea că sînteți de acord că evreii și ungurii sînt de vină pentru tot? Ori că Eminescu e mega fizicianul cuantic, căruia i-a furat Einstein Ideile? Adică, haideți, măcar spuneți public, ați băut cu toții apă după Funar, ori mîncați căcat doar așa, motivat politic și pentru că nu e bine să vă puneți rău cu securiștii?

Comentarii   

0 #4 Antwan 16-05-2017 02:09
We're a gaggle of volunteers and opening a new scheme in our community.
Your website offered us with useful information to work on. You've performed
an impressive task and our entire community can be thankful to you.
Citat
0 #3 rexy 24-04-2016 06:29
Da ba daca nu face propaganda politica sau daca nu vorbesc de scandaluti nu sunt buni. Mai bine facea cu banu public la comuna cacaceni de sus pentru promovarea turismului sau sala de sport in cacaceni de jos sat cu 10 pensionari din care 5 paralizati.
Pe ei ii inteleg ma si daca sunt idioti da pe astia care fac presa doar sa hipnotizeze prostimea nu. Chiar o sa cumpar ziaru.
Citat
0 #2 alex 23-04-2016 14:45
@macel
Ioan Străjan, seniorul, e doar unul dintre securiștii cu față umană, care acum ne dau lecții pe bani publici. dacă ai să te uiți în "colectivul redacțional" al acestei fițuici, ai să vezi că e plin de ei, băieți cu stele în frunte :)
Citat
0 #1 macel 23-04-2016 13:21
Ioan Strajan, "economistul" este de fapt fostul comandant al securitatii judetului Hunedoara, probabil ca inainte a lucrat si pe la Alba (asta explica de ce are atat de multe surse....aaaa, scuzati, prieteni) si tatal arhitectului Ioan Strajan
De ce nu isi trece Ioan Strajan senior profesia de ofiter de informatii si isi trece, cu mandrie, profesia de " economist" pe care nu a ...."profesat-o" niciodata..nu stim.
Cert este ca securistii sant printre noi:)
Citat

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper