Sâmbătă, 09 Aprilie 2016 19:03

Cum mi-am petrecut lansarea candidaților PNL Alba pentru locale

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Era undeva înainte de ora 14:00 cînd am trecut pe lîngă Casa de Cultură a Sindicatelor. Cîțiva oameni la intrare, vreo cîteva doamne (maybe domnișoare) îmbrăcate în costume populare. Și multe gipane în parcarea din față. Apoi văd și cîteva mecle de peneliști. Ah, asta e, nenicule - îmi zic - au venit boșii de la București și e cu lansare și muzică și populară. Ceva cultural, cît de cît. Că doar nu vă așteptați să fie cu lansări de carte ori cu ceva recital din Chopin, nu? Normal, populară, mici, bere și alea alea, ceva cultural zic, cît de cît. Mă rog, n-am văzut mese cu mici și bere, și nici manele n-am auzit, dar drept să spun nici nu m-am apropiat prea tare de “eveniment”.

Am venit frumos acasă, am mîncat, am văzut niște poze pe facebook cu marele deșanț de la descălecatul revoluționarului Vasile Blaga - ăla de pe vremea lui Ceașcă era mare director la uzina ce se ocupa de utilajele de la mina de uraniu din Ștei. Vă dați seama, președintele marelui PNL e un băiet de gașcă al foștilor comuniști, făcut revoluționar la apelul bocancilor (a primit și teren în Oradea, pe carnetul de revoluționar, dar nu se laudă cu treaba asta), ajuns prefect în regimul FSN, apoi șefi la Vămi și cîte și mai cîte. Vasile Blaga, cel mai mare liberal din România, omul care a suferit în regimul comunist din postul de ditrector de uzină și era forțat, săracul, să vadă discursurile lui Ceaușescu la un televizor color marca Grundic.

Iar unde a descălecat Blaga, a descălecat și Alina Gorghiu. Oh, această coana mița biciclista a liberalismului cu față umană. Acest minunat exemplar politic ce și-a clădit cariera politică legîndu-se cînd la butoniera unui șăf penelist, cînd a altuia, pînă a găsit Iohannis de cuviință să o pună pe ea drept urmaș, pen’că Atanasiu era chiar și mai nasol. Ah, știați cumva că madam Gorghiu, avocata, avea contracte cu Avas-ul condus de Atanasiu? Cam cum aveau și alți politicieni cu instituțiile statului. Or, știați că tăticul șefei PNL era director de investiții la Electrica? Aceeași Electrica cu care casa de avocatură a domniței Alina Gorghiu avea contracte de reprezentare?

Ei, dar de ce am zis asta? Păi, pen’că ăștia-s oamenii cu care se face “reforma” clasei politice, aia pe care o clamau imediat după #colectiv. Ăștia-s urmașii Brătienilor. Ăștia-s cei care au promovat acele criterii de integritate în numirea candidaților, pe care tot ei le-au făcut apoi uitate. Și pentru că românul profund, românul mîncător de mici de campanie, are nu doar o teribilă capacitate de iertare, dar și uită cu o grație sublimă.
Și, mă gîndesc eu, nu-i bine să uităm. Nici cine-s actualii șefi ai PNL și nici ce au făcut ei.

Și-acum să vă zic cum mi-am petrecut eu lansarea candidaților PNL pentru alegerile locale, gașca de Alba:

Vincent, vrăjitorul, șeful vrăjitorilor din New Orelans, s-a sucit și e contra familiei Mikaelson. Că așa i-au zis lui spiritele. Bașca, s-a combinat cu pămpălăul ăla pe care Klaus îl crease, Lucian, care se pare că e contra lui Klaus și a găștii. Deși înainte se dădea de ceasul morții cum că-i de partea lor, că dacă moare Klaus moare și el.  
Numai că, ce să vezi, micul trădător de Lucian o răpește pe Freya, sora cea vrăjitoare a familiei de vampiri originali, și o duce undeva în Mystic Falls, unde sanchi a început totul. Acolo unde Esther, mămica lui Klaus și a celorlalți Mikaelsoni, i-a creat pe ei, primii vampiri din lume. Și unde vrea să se facă și mai vampir decît primii vampiri.
Devina și cu Cole încă au probleme, din cauză că deși o iubește, Cole - care e din nou vampir - e puțin cam diliman și de fiecare dată cînd o pupă pe-asta mică mai că-i vine să o mănînce. De-a binelea.

Clanul Mikaelson află de șmecherie, că Vincent lasă în urmă ceva înregistrare și, normal, plănuiesc să o salveze pe sora cea mare, Freya. Finn, care și el e întors din moți, e un fel de cheie prin care îi pot găsi pe Vincent, pe motiv că Finn - spiritul lui Finn - a stat o vreme în corpul lui Vincent.

Tensiunea e mare în familie pentru că băieții au decis să nu distrugă glonțul făcut din ultima bucățică de stejar alb, singura care poate să mierlească un original.
Răstimp, Klaus și Hayley o ard pe te miri unde, în ceva boscheți unde e plin de vîrcolaci. Gen se ascund. Klaus află însă de șmecheria lui Lucian și decide să se întoarcă, să-și salveze sora.
Nemernicul de Lucian o stoarce de sînge pe Freya, după care vrea să-l facă pe Vincent să producă te miri ce vrăjitorie, că are el schema prin care au fost produși primii originali. Vinent, amărtul, care e controlat de spiritele străbunilor, n-are ce să facă și tre se se supună.
Cole, care e cam agitat și coleric, mai că se ceartă la tot pasul cu Devina. Chit că are drăgan pe ea și încearcă să se controleze. Numai că îi trebuie ceva talisman, care a ajuns acum la Cammy, fosta gagică a lui Klaus, devenită vampir și ea.

Lucian e razna complet, vrea să-i spargă pe toți Mikaelsonii. Adică, marea profeție e el. El are să-i rupă pe toți.

Finn și Elijah se duc în Mistic Falls, locul unde a început totul, în timp ce Finn se plînge ca o fetiță de generală, despre suferințele lui născute din imortalitate. Nașpa. Nasol.
Cole e plin de nerv, revenit în corpul de vampir, și e gata să-i mănînce pe toți. Tot timpul, oriunde, oricînd.

Elijah și Finn o ard în amintiri, Klaus și Hayley merg să afle ce planuri avea Lucian și se cam împrietenesc - pînă la urmă, chit că nu se suportă, au o fetiță împreună, pe Hope. După ce ajung la o clădire, Kingmakers, unde nu reușesc să-i combine pe ăia să facă ce vor, așa, din vorbe și ochi dulci, Klaus și Hayley îi cam ciomăgesc bine pe toți. În clădire dau peste niște vîrcolaci și vampiri, pe care ăia de la Kingsmaker, clădirea lui Lucian, făceau fel și fel de experimente. Se pare că Lucian încerca să obțină ceva antidot la mușcătura de lup, ceea ce pare să-i fi reușit.

În Mystic Falls, Elijah și Finn dau peste Mathew Donovan, milițianul care a rămas om și e un fel de vînător de vampiri, și care și-o cam caută cu lumînarea de la cei doi originali.
Devina o face pe vrăjitoarea, vrea să se conecteze cu Vincent, prin sîngele lui, în timp ce Cole pare de treabă, calm, deși probabil ar vrea să o mănînce. Sau să o fu..tă, nu-i chiar clar. Oricum, cert e că vraja merge și Finn află unde în pădure sînt Lucian, Freya și Vincent. Care Vincent făcuse elixirul ăla de super mega vampir, pe care Lucian vrea să-l bea. Și să o omoare pe Freya, că-i diliman, normal. Numai că apar frații Elijah și Finn, Lucian bea elixirul, însă e împușcat, prin Freya, drept în inimă. Lucian zice un “you clever bastard” după care mierlește. Ta-dam! Eljah bagă niște sînge de vampir în Freya și sora vrăjitoare scapă. Surpriză însă, Lucian plănuia să fie împușcat, imediat după ce băuse elixirul. Că, sanchi, ășta era ultimul pas întru devenirea lui în super mega uber vampir. Și, normal, îi smardoiește pe Elijah și Finn. Că-i mult prea șmecher și puternic.
Freya face însă ceva barieră magică așa că Lucian se tirează, fără să-i mănîne pe Mikaelsoni. Gen, rămîne pe altă dată.

Cole e nervos, nașpa, pe harță. Se pare că-i blestemat de ceva vrajă, cum bănuiește și Devina. Gen, are deochi și o ia razna, asta dacă nu-i scoate cineva argintul viu din sistem.
Finn, care e mușcat de Lucian, e mai mai să mierlească, în timp ce Cole - care-l urăște - se bucură. Noroc cu Klaus, care revine și-i bagă pe gît o leacă din sîngele lui, care e sînge de hibrid, lup cu vampir, și poate vindeca practic orice. Mai puțin mușcătura lui Lucian 2.0, care e ceva nemaivăzut nici măcar în filmele cu vampiri. Mikaelsonii încearcă să facă pe dracu în patru să-l salveze, dar degeaba. De fapt, Finn nici nu vrea să fie salvat. E singurul original care nu voia să trăiască veșnic. Se lăcrimează, se alea alea, pînă și Cole pare trist. Fuse și se duse. Finn moare, frații lui îi aruncă cenușa, Cole își cere un fel de iertare și totul e de o mega tristețe, genul ăla cu muzică lălăită pe fundal. Firește, Klaus promite răzbunare. Normaaal!

Devina și Vincent au un moment, pen’că spiritele i-au corupt pe Cole și pe toți. Gen, își propun să facă o mică răzmeriță, să lupte cu spiritele ancestrale. Pam-pam!
Se pare că Lucian are o mega putere, în sensul că veninul mușcăturii lui e mult mai șmecher decît al lui Klaus. Bașca, i-a dat veninul și Aurorei. Care Aurora e una șmecheră și dilimană fix ca el. Așa că, game on! În episodul următor.

The Originals, sezonul 3, episodul 17.

Și iată ce frumos a fost la lansarea candidaților PNL ALba. Hai, să fie bine, să nu fie rău, că binele înfrînge.

Comentarii   

0 #3 CharityChief 20-03-2018 21:41
I have checked your website and i've found some duplicate content, that's why you don't rank high in google, but
there is a tool that can help you to create 100% unique content, search for; boorfe's tips unlimited content
Citat
0 #2 RigobertoSmall 29-01-2018 01:41
I have checked your blog and i have found some
duplicate content, that's why you don't rank high in google,
but there is a tool that can help you to create 100% unique content, search for: Boorfe's tips unlimited content
Citat
0 #1 gicu 13-04-2016 14:05
se simte frustrarea din tine. daca acum 12 ani erai consilierul lui Tase numai vorbeai asa. degeaba ai papagal, iti trebuie si o nuca de creier
Citat

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper