După modelul Alianței Vestului, lansat de primarii din Cluj Napoca, Timișoara, Arad și Oradea, patru orașe din județul Alba au decis să formeze o Alianță a Restului.

Scopul, așa cum a fost el formulat în actul constitutiv al alianței, este acela de a lupta pentru valorile românești, pentru tradiții, sărăcie și modul românesc de lucru, supus influențelor negative ale fondurilor europene.

Primarii din Teiuș, Zlantna, Cugir și Ocna Mureș sunt deciși să conlucreze în privința stopării flagelului finanțărilor europene, care a ajuns să infesteze aproape toate administrațiile locale din România.

Trebuie să luptăm cu toată forța și priceperea noastră pentru a opri această nenorocire a fondurilor europene, care s-au abătut asupra țării noastre. E timpul să ne apărăm, cum zicea și marele poet, sărăcia și nevoile și neamul – a declarat Silviu Ponoran, primarul din Zlatna.

Această alianță nu își propune să submineze cu nimic autoritatea Consiliului Județean – a declarat Mirel Hălălai, primarul orașului Teiuș – însă nu putem rămâne pasivi în fața pericolului fondurilor europene. Vă spun sincer că am angajați în primărie care toată ziua stau cu gândul și visează la bani  europeni, iar fondurile noastre, de la bugetul românesc, rămân nefurarte. Nu putem să mai stăm așa.

Personal, nu consider că fondurile europene sunt neapărat un lucru rău. Însă am constatat o ineficiență în modul de lucru cu aceste fonduri. Există prea multe condiții, că să facem proiect, că să justificăm cererea de finanțare, că audit, ba chiar ne pun și condiții în legătură cu modul în care se cheltuiesc acești bani și se așteaptă de la noi și rezultate. Nu mi se pare deloc eficient. Ne consumăm prea multă energie pe aceste mofturi, cu proiectele europene, cînd am putea face mai mult nimic, ba chiar mult mai eficient, cu banii de la bugetul statului – a declarat Adrian Teban, primarul orașului Cugir.

Cele patru orașe își propun să lucreze în acest format pentru cel puțin un an de zile, urmând ca pe viitor să primească și alte orașe în cadrul Alianței Restului.

Alianța Restului nu își propune însă cooptarea municipiului Alba Iulia, care în prezent este în proces de afiliere, cu statut de rezervă, la Alianța Vestului. Mai exact, odată ratificat acest statut, Alba Iulia va deveni o rezervă în cadrul Alianței, urmând însă să participe activ doar dacă unul dintre cele patru orașe membre se va accidenta ori va fi suspendat de forurile europene.

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

1
Lasa un raspuns

avatar
1 Subiecte de comentariu
0 Rasunsuri
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Autorul comentariului
Mia R Comentarriu recent al autorului
  Aboneaza-te  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare
Mia R
Guest
Mia R

Nu suna deloc bine…Restului.