În perioada 10-12 septembrie la Reci și Târgu Secuiesc au avut loc Finalele Campionatelor Naționale de Orientare, fiind decernate titlurile de campioni și medaliile pentru cei clasați pe podium în 4 probe – medie distanță, ștafetă, lungă distanță și sprint.

Sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au dovedit pe parcursul acestor zile că se numără printre cei mai valoroși orientariști ai României obținând 4 clasări pe podium, de două ori aflându-se pe cea mai înaltă treaptă.

În proba de medie distanță, Tamas Bogya a terminat pe primul loc, la egalitate perfectă cu sportivul CSU Craiova, Daniel Barkasz, în 38 de minute și 41 de secunde. Astfel au fost decernate două titluri de campion național.

În proba de Sprint, desfășurată în Târgu Secuiesc, Ionuț Zincă s-a impus cu timpul de 13 minute și 55 de secunde.

Proba de ștafetă a adus încă o medalie, cea de argint, în panoplia CS Unirea Alba Iulia, după o luptă strânsă cu ștafetele din Craiova, Cluj-Napoca și Roman. Ștafeta uniristă i-a avut în componență, în ordinea schimburilor, pe Radu Milea, Paul Brabiescu și Tamas Bogya, care au trecut linia de finsh după 2 ore, 18 minute și 22 de secunde.

În proba de Lungă distanță Tamas Bogya a mai reușit să cucerească o medalie de bronz, cu timpul de o oră, 36 minute și 53 de secunde.

De asemenea, CS Unirea Alba Iulia a mai obținut 4 medalii la categoriile Masters prin Paul Brabiescu – aur în proba de lungă distanță, Marius Anghel (responsabilul secției) – aur în proba de medie distanță și Cosmin Anghel – argint la medie distanță și bronz la lungă distanță.

Amintim aici și rezultatele obținute de Ionuț Zincă la Campionatele Europei de Sud-Est, care s-au desfășurat recent în Croația: Ionuț Zincă a cucerit două medalii de aur în probele de lungă distanță și cu ștafeta României.

„CS Unirea Alba Iulia demonstrează, încă o dată, că are cei mai buni sportivi din țară și la orientare. Aceștia au scris încă o filă de istorie pentru clubul nostru! Reușim să ocupăm primele locuri la majoritatea competițiilor la care participăm datorită muncii, perseverenței și seriozității. În sport, la fel ca în cazul tuturor domeniilor de activitate, nimic nu este întâmplător, ci rezultatul la ceea ce facem în fiecare zi. Îi felicit pe toți”, a declarat Corneliu Mureșan, directorul CS Unirea Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile