Premisele:

Orașul Zlatna, o localitate vai steaua ei

Silviu Ponoran – primar PNL și stea călăuzitoare a comunității

Tudor Ponoran – fiu de primar, consilier județean PNL, director AFIR Alba și stea în devenire

FEADR – fondul european agricol pentru dezvoltare rurală – instrument de finanțare europeană, derulat prin AFIR

SC Compact Construct – firmă de reale succesuri în relația cu stăpânirea județului și instituțiile publice – patron Daniel Benchea

Piața Agroalimentară din Zlatna – punct de întâlnire

Valoare proiect: 893.964 lei (cofinanțare – bani europeni și de la bugetul primăriei)

Povestea:

Se făcea că unul dintre proiectele la care primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, lucrează cu sârg e Piața Agroalimentară din Zlatna. Noua piață. Și a găsit domnul primar o variantă numai bună prin care să o modernizeze, respectiv cu bani europeni.

Adică au făcut ei un proiect numit „MODERNIZARE INFRASTRUCTURA DE VALORIFICARE ŞI PROMOVARE A PRODUSELOR DIN ZONA SUBMONTANA – PIAŢA AGROALIMENTARA ZLATNA” – care e cofinanțat din FEADR. Iar proiectul a fost acceptat. Mai exact, pune și Primăria lui Ponoran, pune și Tanti UE niște bani, iar cine trebuie încasează și se face piața.

Cei care gestionează fondurile date prin FEADR sunt AFIR, unde mai nou e director Tudor, fiul primarului Silviu Ponoran.

tudor ponoran, fiul lui silviu ponoran, în poza asta în spatele lui marius hategan, vicele de la cj alba

 

 

Iar acum s-a trecut la fapte.

Combinația:

Pe 24 februarie are loc o licitație – procedură simplificată – la Primăria Zlatna. Mă rog, licitație e mult spus, căci firma care a și câștigat contractul, SC Compact Construct SRL, a participat de una singură. Deci, vă dați seama, a fost un fel de misiune imposibilă, nu alta.

Firma asta este, desigur, una de casă a administrației PNL, patronată de domnul Daniel Benchea, un amic al stăpânilor de la județ – al domnului Popescu se zice – aghiotantul lui Dumitrel, cel căruia i se mai spune „mâna greblă se făcu”.

De-a lungul timpului, Compact Constructul lui Benchea a primit j-de contracte cu instituțiile publice pictate în galben din Județ: la Sala Unirii din Alba Iulia, la Cimitirul Eroilor, la Spitalul din Cugir sau, bineînțeles, la Primăria Zlatna.

Așadar, avem un frumos cerc în care Primăria Zlatna face un proiect – cofinanțare – derulat prin instituția unde acum e director fiul primarului, după care o firmă de casă administrației și partidului câștigă o licitație la care participă de una singură. E posibil să fie o fericită coincidență. Poate că, pur și simplu, s-au aliniat planetele. Sau poate că nu.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare