Update. Cazul a fost confirmat. Suspiciune de coronavirus la Zlatna. Primăria, închisă în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19

Primăria Zlatna a fost închisă astăzi, ca și măsură de precauție, după ce unui lucrător, personal contractual, i s-a făcut rău și a fost transportat la spital. Bărbatul a primit diagnosticul de accident vascular cerebral, timp în care a prezentat și febră.

Am decis să închidem Primăria ca și măsură de precauție, după ce un angajat contractual al unității noastre a făcut un accident vascular cerebral și, odată ajuns la spital, s-a constata că avea și temperatură. Pentru a nu pune în pericol angajații și familiile lor, am decis ca toți colegii care au intrat în contact cu acest domn să fie izolați la Hotelul bazei sportive Minaur Zlatna, până când vom primi rezultatele și vom avea un diagnostic clar. Nu sunt mulți angajați, este vorba de cei care muncesc în biroul de investiții și cred încă doi, trei oameni cu care a mai intrat în contact. Ceilalți vor rămâne izolați la domiciliile lor. Nu vreau să vorbim prostii până nu știm clar că este vorba de un caz de infectare cu coronavirus și nu vreau să tragem concluzii pripite. S-au făcut teste, trebuiau să vină rezultatele în cursul acestei seri, dar se pare că o să le primim doar mâine”, ne-a declarat Silviu Ponoran, primarul orașului Zlatna.

Posibilul suspect de îmbolnăvire cu COVID-19 este un bărbat din Zlatna, încadrat în segmental de vârstă cu risc crescut de îmbolnăvire cu noul virus, specialist în cadrul biroului de investiții al primăriei.

 

Update: 21:50 Cazul a fost confirmat, bărbatul fiind testat pozitiv, conform managerului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Conform protocoalelor în vigoare, se va demara o anchetă epidemiologică și toți contacții direcți, care prezintă simptome, urmează să fie testați, în timp e restul se vor autoizola la domicilii.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile