Dacă mai era nevoie de vreo dovadă că aritmetica mandatelor ține mai degrabă de interes și nu de un algoritm clar, iaca situația: Sorin Bumb ar putea să nu mai ajungă Senator, cu toate că PNL a obținut cel mai bun scor în Alba. Cum însă n-a obținut voturile necesare pentru ca mandatul să fie unul plin, acesta ar fi urmat să fie primit la redistribuire.

Sorin Bumb era dat ca loc super eligibil, iar poziția lui fusese confirmată și de vot. Toate datele arătau că mandatele de senator se vor împărți între PNL și PSD. Numai că, ce să vezi, umblă vorba că PSD ar urma să ia ambele mandate în Alba, în timp ce PNL niciunul. Adică, să fie senatori de Alba domnii Călin Matieș și Adrian Bara.

Asta pentru că, zic sursele noastre, la nivel de București s-ar face un fel de troc, PNL urmând să primească în altă parte un Senator. Și, mai zic sursele noastre, în spatele acestei combinații ar fi un anume Florinache. Adică, toată combinația asta ar face parte din luptele intestine în cadrul PNL Alba, în care tabăra Roman – Dumitrel se războiește cu ce a mai rămas din tabăra Hava, Sorin Bumb fiind în echipa ăstuia din urmă.

Desigur, până la o decizie BEC nu e nimic 100% sigur, însă bursa zvonurilor, atât din zona PNL cât și PSD, îl dă pe Bumb ca și fără mandat. Asta așa, un fel de reparație, după ce acum 4 ani, la scoruri aproximativ egale, PSD a luat 1 senator și un deputat, în timp ce PNL a luat 1 senator și 4 deputați.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile