Nu mai e mult și se vor liniști și apele în Primăria Alba Iulia. Își va lua Pleșa mandatul în primire și de acolo, cu super viteză, vom urca pe culmile bunăstării. Sau nu.

Până să ajungem însă acolo, se negociază intens. Și, în ciuda unor declarații publice, că așa-s politicienii ăștia, nici usturoi nu au supt, nici gura nu le miroase, toată lumea trage cu toată lumea, discută și împarte tortul administrației locale.

În USR-PLUS există două tabere. Oarecum firesc. Cei de la PLUS trag tare să se meargă în alianță cu PNL. Pentru că acolo trag interesele băieților. Avocatul Vârtei e mare prietenar de familie cu Hava și are niște afaceri prin oraș. Holhoș, posesorul de Ferrari și clinică privată, vrea să construiască chestii, ba clinică nouă, ba și niște imobiliare, din ce am auzit noi. Și deh, tot ce se votează legat de patrimoniu are nevoie de o majoritate calificată, de două treimi. De cealaltă parte, băieții din USR trag să se meargă cu PSD-ul. Că doar nu s-au bătut cu Voicu&Company ca la Verdun, toată campania, doar ca acum să se pupe pe obraz și să defileze de mână, ca două fete mari ale politichiei. De altfel, umblă vorba că Gabriel Pleșa s-ar fi întâlnit deja cu Bogdan Medrea, președintele PSD Alba Iulia, cu care ar fi negociat din greu. Ar fi fost oferit un post de viceprimar, plus postul de CityManager, liber la ora asta, după plecarea lui Nicolaie Moldovan.

Cei de la PSD stau cuminți și așteaptă. Celor de la USR le-au cerut, pe lângă ce s-a oferit, și o listă cu promisiuni și planuri. Gen, grădiniță, număr de copaci plantați și alte panseluțe din „programul de guvernare locală”. Mwahaha. Că au avut și ei program de guvernare locală, nu știați?

Pe lângă întâlnirea Pleșa – Medrea, tot zilele astea ar mai fi avut loc și o altă mică întâlnire. Mircea Hava, încă președinte al PNL Alba, s-ar fi întâlnit cu Ioan Dîrzu, încă președinte al PSD Alba. S-a oferit, la fel, un post de viceprimar plus tot ce vor ei, cei de la PSD, să facă, gen creșe, plantat arbori și alte cele. Treaba asta, făcută de Hava, e cel puțin ciudată, căci atât Dumitrel, cât și consilierii din gașca lui, au declarat că orice alianță cu PSD este exclusă. Însă Mirciulică mai are niște ranchiună și mna, dacă merge.

Și uite așa, PSD-ul ăla de care se tot feresc toți, e curtat mai ceva ca Gina Lolofrigida în vremurile ei de pornoșag quality.

Probabil că mai urmează să se întâlnească și PNL cu USR, după care o să avem și noi o situație clară. Sau nu, că naiba mai știe ce-o fi în capul politicienilor. Cert e că administrația și bugetul au devenit un veritabil bâlci.

5 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
12 octombrie 2020 17:51

Ce mi-ar place o alianta USR-PSD, sa-l lase cu buza umflata pe falosul Stalin si sa-i incurce afacerile din Alba Iulia.