Surse. Cine-s consilierii personali cei noi ai lui Pleșa

Fie vreme bună, fie vreme rea, reforma administrației locale merge mai departe. Mai țineți minte aia cu aparatul propriu al primarului, care era prea stufos, prea plin de sinecuri, prea plin de oameni care n-aveau ce căuta acolo? Eh, stați liniștiți că face Pleșa. A dat niște zeci de mii de euro, de la bugetul local, desigur, unei firme care să-i facă audit și să-i spună mai nimic. Un nimic în baza căruia a pornit el reorganizarea, carevasăzică. Până acum, însă, marea reorganizare a fost nimic mai mult decât niște behăieli în mass-media, despre cum va face el economie de 300 de mii de europterix anual, după ce va da afară niște polițiști locali. Pentru care, ce să vezi, nici nu avea nevoie de audit extern, că era suficient să citească legea, care spune că e voie maxim un localnic la mia de locuitori, în timp ce Primăria avea peste 100 angajați. Dar despre asta vă zicem noi altă dată, zilele următoare, că e și aici în curs de facere treaba.

Altfel, marea reorganizare a însemnat o nouă organigramă, una în care dispar câteva posturi – care altfel erau neocupate, însă apar altele noi. Cum ar fi, de exemplu, încă două posturi de consilieri personali pentru edilul Pleșa. Că nu-i, dom’le, ușor să depui atâtea coroane de unul singur. Nu-i ușor nici măcar cu 4 consilieri plătiți regește, cu un purcoi de bani, cum v-am zis noi aici. Nu e, desigur, așa că Pleșa și-a mai dat doi consilieri. Șase va avea edilul cel viteaz. Șa-se! Și, zic sursele noastre, cei doi noi consilieri personali vor fi avocatul Bercu, alături de Mircea Prația, de la ADR, ambii niște apropiați ai lui Pleșa. Că așa se iau consilierii locali, pe pricepere, transparență, pe CV din care bubuie meritocrația și, desigur, pe prieteneală.

Bașca, pe lângă cei doi noi care-l vor consilia pe Pleșa până va crăpa bugetul, urmează ca și viceprimarii Filimon și Popescu să primească câte un consilier personal. Încă vreo două trei reforme din-astea și, până-și termină Pleșa mandatul, la anul, vor avea și șoferii consilieri personali.

3.3 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
10 decembrie 2021 18:45

Pai dupa cum putem vedea, avand atatia consilieri, putem trage concluzia ca d-l Plesa inca nu a terminat cursul de alfabetizare ! Rusinos.

[…] Surse. Cine-s consilierii personali cei noi ai lui Pleșa […]

[…] dintre acești noi consilieri ai primarului Pleșa este avocatul Cosmin Bercu. Pură coincidență, înainte să devină consilierul primarului Pleșa, Cosmin Bercu a mai jucat […]